Fantasies vs. expectatives

Sovint diem que tenir somnis d’èxit del nostre futur és beneficiós i ens serveix com una bona font de motivació, però, és del tot cert? Quina relació hi ha entre les fantasies que ens fem d’una situació i les expectatives que esperem d’aquesta mateixa situació?

Els investigadors després d’estudiar en quin grau es fantasieja i com afecta la nostra fantasia (imaginar una cosa que volem que passi en el futur) i les nostres expectatives (basades en experiències passades) en 4 situacions diferents:

 • Trobar una feina
 • Passar un examen
 • Passar per una operació
 • Trobar un soci

Van arribar a la conclusió que en algunes situacions fantasiejar en positiu sobre una situació podia ser perillós donat que les persones que van estar més temps experimentant fantasies en positiu van obtenir resultats més negatius: per exemple a l’hora de trobar una feina els que van passar més temps fantasiejant positivament van aconseguir unes condicions pitjors (n’havien buscada menys o la que havien trobat era menys remunerada), i per contra si les fantasies eren negatives s’aconseguien resultats millors.

Fantasiejar en positiu ens permet anticipar l’èxit però no ens alerta sobre els problemes que s’hauran d’afrontar per arribar-hi.

Això no vol dir que pensar en positiu en el futur sigui problemàtic ni que fantasiejar sigui perillós. Les expectatives es construeixen sobre unes bases sòlides, mentre que les fantasies positives sovint es construeixen en l’aire, i per això s’ha de tenir en compte que pot reduir els nostres esforços per assolir l’objectiu.

Podeu consultar l’article a PsyBloc

Etiquetat amb:
Publicat a estudis
2 comentaris a “Fantasies vs. expectatives
 1. nuitari ha dit:

  Hola Pilar,
  només et volia dir que encara que no comenti gaire, et segueixo seguin, i trobo que segueixes publicant coses interessants.

  Salutacions,
  Nuitari

 2. Pilarll ha dit:

  Si Nuitari, des que no tenim el fòrum en marxa hem perdut el contacte. Sap greu! però el servidor que tenim no ens permet fer gaires coses.
  Per cert suposo que has vist que també estem al facebook, per si vols penjar-hi cosetes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob