Faula 10 – El Somni

Publiquem la desena faula d’aquesta secció.

En una època molt llunyana, un camperol quan anava a buscar aigua al llac es va trobar amb una roca molt i molt gran al mig del camí. Aquesta roca bloquejava el pas de tal manera que no es podia continuar.

El camperol cada vegada estava més i més enrabiat. Estava davant la roca sense poder fer cap gest. Només pensava el que significava no poder arribar al llac, no podria aconseguir l’aigua per les seves terres i per tant la seva família moriria de gana.

Mica en mica van anar passant les hores i el camperol s’anava omplint més i més de ràbia. Estava buscant qui havia pogut ser el culpable, qui volia fer-li mal. Pensava que tothom estava en contra seva, que tot se li girava en contra, i que mai més podria aconseguir aigua. Que terrible que veia la situació! Això ja era el final!.

Mentre estava davant la roca i mentre tenia tots aquests pensaments tant desastrosos, se li va acostar un ocell i li va dir: Aprèn a treure aquest verí que tens dintre teu. Aprèn a deixar anar aquesta ràbia que sents contra la gent que t’envolta i això et permetrà trobar la pau i podràs pensar com poder treure la roca del camí.

El camperol, no li va fer cas, cada vegada estava més i més enrabia. Fins hi tot contra aquest ocell que li havia donat aquell consell tant estúpid.

I així van anar passant les hores fins que esgotat es va quedar dormit. Mentre dormia va tenir un somni: ell era un ninot inflable, i estava completament inflat, a punt d’explotar. Estava irritat, neguitós, infeliç. Tot l’aire que tenia dintre era la ràbia acumulada. Va agafar una punxa que va trobar al costat del camí i es va punxar. Va anar veient com mica en mica aquest aire de ràbia anava sortint i ell mica en mica s’anava trobant cada vegada més i més lleuger, més i més tranquil.

Un cop buit d’aquest aire, es va adonar que a dintre seu hi havia pau. La va veure, era d’un color agradable i això el va fer sentir-se bé. Es va despertar i sense saber gairebé el que feina es va acostar a la roca, i amb un tronc i molta força va aconseguir treure aquella roca del camí.

Autor: Psico-ajuda

 

Etiquetat amb:
Publicat a contes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Teràpia online (Skipe, Hangouts...) | Telèfon 600334250
Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob

A Badalona
Carrer dels Arbres 31 3r 2a 08912 Badalona