Publicat el 51 comentaris

Estic bloquejada, no sóc feliç amb el meu matrimoni

Primera consulta d’aquesta secció.

Consulta:

Us consulto perquè estic en una situació en què em sento bloquejada. El meu matrimoni no està funcionant de la millor manera: fa temps que no tenim sexe, amb tres fills i els conflictes que això comporta i el pitjor de tot és que em sento trista, fracassada amb aquesta vida que porto, i no sé cap on tirar. No m’agrada la meva vida, ja no m’atrau el que crec que m’espera. Necessito canviar però no faig res per fer-ho. Com puc sortir d’aquesta situació que m’ofega?

Resposta

Hola Maria,

Si et sembla et posaré un exemple: Fa molt temps que vas a un restaurant a dinar. Cada dia menges més o menys el mateix. El menjar no t’acaba d’agradar però cada dia hi vas. Et fa mandra pensar.

Un dia t’adones que no t’agrada anar-hi, que no t’agrada el menjar, no t’agrada el servei. Però… Fa tant temps que hi vas que no saps com fer-ho per canviar! I n’hi pots pensar el què has de canviar.

 

A través d’aquest exemple t’aniré responent:

Davant d’una situació, sigui la que sigui, i si d’entrada pensem que no podem canviar-la, només ens queda que aprendre a acceptar-la. Un cop acceptem el que estem vivint això ens farà sentir millor i després podrem passar a canviar-la.

En el restaurant. De moment el que has de fer es analitzar la situació: acceptar que no t’agrada anar al restaurant, acceptar que no t’agrada el menjar i pensar què significaria per a tu adonar-te que durant tant de temps has estat anant a un restaurant que no t’agrada. Et pots permetre adonar-te que no has sabut triar un restaurant millor? etc. etc.

Un cop acceptes totes aquestes situacions i t’acceptes a tu mateixa en aquestes situacions. Analitza’t ara a tu mateixa i mentre la situació no la canviïs decideix viure-la bé:

Tu tens el dret de sentir-te com vulguis. És un dret que no te’l pot treure ningú. Per això vull que pensis que tens el dret de sentir-te bé (igual com tens el dret de sentir-te malament) i, per tant, només has d’escollir com vols sentir-te, m’entens?.

Recorda sempre: Davant d’una situació tu tens el poder de viure-la com tu vulguis. En l’exemple, si tens davant un menjar que no t’agrada, pots fer dues coses, o bé plorar mentre l’estàs menjant perquè no el vols o bé buscar la manera per evitar tornar a menjar-lo i mentrestant menjar-lo contenta (perquè saps que aviat ho arreglaràs).

I un cop has decidit que el restaurant no t’agrada, i que mentre no canviïs de restaurant o demanis que et canviïn de menjar, ho viuràs de la millor manera possible. Ara ja et toca prendre decisions:

No tens perquè conformar-te amb el que t’està passant. Agafa una posició de lluita per sortir d’aquesta situació. Si estàs notant que la teva relació amb la parella no està anant del tot bé, intenta parlar amb ell per poder trobar-hi una solució. Si tens problemes amb la relació amb els fills doncs el mateix, intenta parlar-ne i trobar una posició d’equilibri per poder tenir una convivència més “estable”.

Pren una situació de lluita contra cada una de les coses que no t’agraden i procura canviar-les, que està a les teves mans poder-ho aconseguir.

Mentre fas això, carrega’t d’energia, això t’ajudarà (quan estiguis sota la dutxa, tanca els ulls i deixa que l’aigua que va caient et penetri mica en mica per dintre del teu cos. Vés imaginant que aquesta aigua és energia que et va carregant les piles).  Això t’ajudarà a veure el dia de millor manera, i a partir d’aquí podràs començar a lluitar per canviar les coses.

Una abraçada,

Pilar Lluveras Psicòloga número de col·legiada 17141.

51 pensaments sobre “Estic bloquejada, no sóc feliç amb el meu matrimoni

 1. Ostres!! Justament, em passa el mateix. Tres fills, de 4, 2 i 9 mesos. Un matrimoni que ni tan sols dormim junts (que dormi qui puguiiii). Una parella que és pura organització i gestió familiar. De la resta, res de res. Ni carinyo, ni ganes d’estar junts i sols. Si afegim problemes econòmics i que un dels dos és autònom i treballa a casa, quan pot… Un rotllo. Una merda. Vas passant. Qui dia passa any empeny. Penses que vindran temps millors… Però falta una mica d’empenta per canviar les coses.

 2. Bona tarda,

  Dius: “….Qui dia passa any empeny. Penses que vindran temps millors… Però falta una mica d’empenta per canviar les coses….”

  Hi ha una frase molt bonica que diu: “No vulguem que les coses canviïn si sempre fem el mateix”- Albert Einstein

  I un cop t’adones que has de fer alguna cosa, ara el següent pas es saber cap a on has d’enfocar l’esforç perquè aquest canvi es produeixi. Però sobretot pregunta’t quin canvi vols aconseguir. Val la pena intentar solucionar la relació de parella? Si es així, parleu-ne i endavant.

  Molts ànims, a vegades des de baix la muntanya es veu més difícil de pujar que un cop ho estàs fent.

 3. Necessito un consell que pugui seguir. Tot el que s’ha dit fins ara m’hi sento reflectida, però afegeixo que ara me n’adono de que soc jo el problema. Fa 38 anys que em vaig casar, enamorada. Després, quan aquest estadi passa i comencen a venir els defectes i desenganys, vaig estar molts anys (10) construint un món al meu voltant fictici, idíl·lic fins l’arribada dels fills (un nen i una nena). En aquell moment vaig entrar en una espiral de feina i estrès, per pujar els fills fins l’edat adulta.
  Ara, que ja porto 4 anys sense feina i me’n falten 3 per la pre-jubilació, se m’ha ensorrat el meu món. Ni el meu marit és el que hauria volgut que fos, ni tenim sexe des de fa més de 7 anys, ni ens parlem, ni compartim, ni res. Parlar amb ell no soluciono res, doncs té un greu problema de comprensió i no capta cap conversa. És la típica persona que té una idea pre-concebuda de tot i amb ella es queda. Semblem germans en una mateixa casa, tot perquè una separació seria anar al carrer a dormir, no hi ha diners.
  Tinc molt de temps, ara, i analitzant qui soc i perquè estic així, me n’adono que mai he pogut ser el que volia, per haver estat grassa tota la vida, per ser tímida, per tenir complexes i per la por de no tenir ningú, em vaig enamorar del primer i únic home que estava lliure a la colla de llavors.
  Ara estic ensopida, molt o massa. Hi ha dies que no vull viure més, ja no cal…Però l’únic que em reconforta és poder sentir la veu del meu fill, el que més afinitat té amb mi i la de la meva filla, encara que ella no ho expressa massa. Res més.
  L’exemple del restaurant no em serveix massa, però seguint el guió, diria que durant anys el menjar m’agradava o creia que m’agradava, fins que el vaig avorrir i ara en soc al·lèrgica, però resulta que no en veig cap més de restaurant perquè estic enmig del desert. I amb 60 anys no em veig en cor de començar una travessa del desert.
  Mai he parlar d’això amb ningú i tampoc amb cap professional, així doncs, si em contesteu, sereu la primera resposta a un problema íntim i personal que em corroeix.
  Gràcies per la vostra atenció.

 4. Hola Estel

  Com a resposta al teu comentari/exposició, et diria el següent: Rellegeix el que has posat i fixa’t, comentes una cosa molt interessant: on dius …” L’exemple del restaurant no em serveix massa, però seguint el guió, diria que durant anys el menjar m’agradava o creia que m’agradava, fins que el vaig avorrir i ara en soc al·lèrgica, però resulta que no en veig cap més de restaurant perquè estic enmig del desert.”

  Fixa’t que poses… “no en veig cap més de restaurant….. ”
  I la pregunta es… et cal ara un altre restaurant per estar be amb tu mateixa? no! veritat?
  Potser el que cal ara es adonar-te que en aquests moments no et calen restaurants.. perquè quan te n’adonis començaràs a pensar en tu i només en tu.

  Doncs va comencem?

  Dius que estàs malament, i a la distància, i amb aquest petit comentari m’agradaria simplement que poguessis desfer aquest nuvol negre on estàs ficada en aquests moments (Quan estem malament ho posem tot dintre la bossa i cada vegada es va fent més i mes gran, i el núvol cada vegada més i mes negre, fins que ens costa sortir d’aquesta “negativitat”

  Intentem anar separant les coses que hi ha dins la bossa?

  – El teu passat: Sembla pel que comentes, que t’adones que et vas equivocar. Et dones la culpa perquè creus que hauries d’haver pres la decisió molt abans?. Potser li dones la culpa a l’Estel mes jove? (Si ella s’hagués aturat a pensar i a prendre la decisió correcte, ara no estaries en aquesta situació?).
  Es això?
  Doncs Estel no pots construir el teu present si estàs enfadada amb alguna Estel del teu passat.
  Per tant es important que t’aturis un moment i pensis si es just estar enfadada amb ella (amb l’Estel joveneta?
  Crec que no, veritat?… pensa en ella, en aquells moments, ella va pensar que continuar amb la situació era el millor per ella… .
  Si la pots entendre, t’adonaràs que sents “compassió/simpatia” per ella.
  Si, si… es com si li poguessis dir … “m’hagués agradat que tu haguessis actuat, però… t’entenc”.

  Estel. Aquest es el primer pas que has d’aconseguir. Si llegint això que t’escric no ho veus, i continues molt enfada amb l’Estel més jove, et recomano que vagis amb algun psicòleg que t’ajudi. Es el primer pas… has d’aconseguir estar en pau amb el teu passat (a vegades des de la distància veiem que podríem haver actuat diferent del que varem fer llavors… però no es just renyar a la noia jove… no creus?)

  – El present: Estel quan ens reconciliem amb el passat, llavors ja podem construir el present. I el present es el que es… estàs convivint en una situació que no t’agrada…Potser ha arribat l’hora d’adonar-te que el teu marit no canviarà. I quan acceptes això, la pregunta es… com gestionar-ho?
  Pel que escrius sembla que estàs pensant en les dues opcions:
  a) deixar-lo
  b) no deixar-lo

  No se… Estel, crec sincerament que pensar en aquestes dues opcions t’està desgastant. Potser més interessant seria preguntar-te… Podries intentar estar be, i un cop estiguis be, ja et plantejaràs aquestes dues opcions?
  Mai has de prendre una decisió quan estàs “ofuscada” (per posar-hi una paraula… espero que m’entenguis!!)

  També cal que consideris el següent: A vegades tenim la tendència a atribuir la causa del nostre malestar a coses externes. I si, evidentment que si tens una relació que no funciona això desestabilitza, però cal fer-nos aquesta pregunta… Com estar be, si la vida que estic vivint no m’acaba d’agradar?….

  Es com si estiguessis com espectadora de la teva vida… i dius… “com que no m’agrada el que visc, soc infeliç” Has deixat la teva vida que funcioni de forma automàtica, com si tinguessis “el pilot automàtic posat” (vull dir que funciona per inèrcia)… i penses que ja no pots fer res per canviar-ho.
  Es aquí on has d’intentar canviar. Buscar alguna cosa per tu, “només per tu”, per fer-te sentir be a tu.. (compartir una conversa amb algú, … anar a fer lectures de llibres amb grup ..etc)
  Potser sempre has dedicat la vida als altres?, doncs ara et toca pensar en tu!!!!. T’ho mereixes.
  Aquest es el pas… encara que d’entrada et costi o pensis que no hi ha res que et faci il·lusió… Mira’t a tu com una suma de parts i ajuda a cada una de les teves parts. Per exemple:
  – Que puc fer jo per ensenyar-li alguna cosa als meus ulls perquè s’alegrin una mica… ? (els hi puc ensenyar un paisatge maco.. els hi puc ensenyar uns ocells cantant.. els hi puc ensenyar el riure d’un nadó…
  – Que puc fer per ajudar a que les meves orelles estiguis més contentes? els hi puc posar musica que les alegri una mica… els hi puc fer escoltar converses d’altra gent divertides etc.
  – Que puc fer jo per ajudar al meu cos a que estigui mes content? potser a la meva pell, posar-li crema perquè estigui més cuidada i més fresca,… etc. Potser a les meves cames les puc fer moure mentre camino perquè la circulació sigui més bona, etc

  A això em refereixo Estel.. busca coses per tu, per la teva persona, pel teu interior.. i t’adonaràs que al final, la resta, el que t’envolta no te tant de pes dins teu.

  Estel, de totes maneres crec que en aquests moments t’ajudaria molt anar a un psicòleg.

  Una abraçada

 5. Pilar, moltes gràcies pel teu temps que has dedicat a escoltar-me. No ho fa ningú, més ben dit, al meu voltant, que no és res més que la família, si intento expressar el meu pensament de la situació, si intento que algú m’escolti, hi ha un buit. La resposta: són manies meves, és el teu caràcter, has perdut l’humor que tenies, has d’aguantar el matrimoni….no el deixaràs al carrer, oi?, els teus fills us volen units (els meus fills tenen 27 i 25 anys). Ara em trobo totalment sola, no hi ha amics, els amics són d’ell, no hi ha ningú i només em puc esplaiar al PC, en el Facebook on puc escriure pensaments i opinions i algú me les llegeix i tot.
  Enyoro els temps quan era feliç o em forçava a ser feliç. Ara me n’adono de l’engany que vaig crear-me al meu món. Haig d’explicar que el meu marit el vaig conèixer a la colla d’escalada. Eren temps (1975) en què les dones érem més paquet que companys i aquest rol no me’l vaig poder treure mai del damunt. Quan vaig parar d’escalar per ser mare, en aquell moment es va destapar la consideració que tenia dins d’aquell món. Si sortia a escalar, em convertia amb una “obligació” per a ell, per complir, més que per gaudir. I això es va anar agreujant tant que ara porto més de 8 mesos passant els caps de setmana sola a casa mentre ell surt amb els seus amics, on no hi tinc cabuda.
  És clar que he intentat fer coses per a mi. Però ha de ser en ambients aliens al d’ell. Vaig a natació, però sola. Em sento molt sola dins del Club encara que hi hagi força gent. Tinc una edat i una forma física difícil d’encaixar: massa poc per les que són atletes, massa per als grupets de dones que hi acudeixen. No puc seguir a ningú, no em poden seguir.
  Quan parlàvem del restaurant em dius que no necessito cap restaurant….Doncs tinc gana, molta gana de petar xerrades, intercanvis d’opinions i no trobo a on ni amb qui. Per què no trobo a ningú? Resposta: soc jo potser persona non grata, o potser estic engabiada, ara que ja no treballo i ja no puc escampar la boira.
  Em dius que hauria de veure un psicòleg…potser sí, dec entrar dins d’un perfil estandarditzat i hi ha una resposta, però arreglar la vida d’un pacient és molt més difícil que curar-li un virus. Es podria intentar…

  Potser te n’adones que per a mi escriure és una vàlvula d’escapament, no en tinc cap d’altre, per tant de nou et dono gràcies pel teu temps.

  Estel.

 6. Benvolguda Pilar,
  He trobat aquesta pàgina per casualitat, espero que encara continuï activa, perquè busco desesperadament consell i la meva precària situació econòmica m’obliga a cercar ajut gratuït. Em trobo en el moment en què ja he pres la decisió de separar-me, em moc per fer-ho, però no sé com dir-li a ell. M’explico: hi ha cent maneres possibles de dir-li, ell no s’ho espera, està enamoradíssim de mi, és molt immadur i sé que enfonsaré el seu món. És precissament aquesta relació maternal que vull trencar i per això em costa tant dir-li. Et pots creure que em sento com si volgués fer fora un fill de la meva vida?
  Et quedaré sincerament agraïda si em contestes.
  Una abraçada,
  Montserrat

 7. Hola Montserrat,
  Referent al que comentes, de moment el primer pas ja l’has fet: saps que el vols deixar.
  Ara, la pregunta és, com fer-ho per fer-li el menys mal possible. Per aconseguir això el millor seria que ell s’anés adonant a poc a poc que la vostra relació no funciona com a tu t’agradaria. Em pregunto perquè ell no se n’ha adonat abans. Potser tu no li has dit mai?
  El com fer-ho, Montserrat, ho saps millor tu que ningú. Tu el coneixes i saps com seria millor, pots dir-li de cop, o fer-ho mica en mica (dir-li que de moment t’agradaria estar un temps sola per veure si així et sents més be…?), però el pas s’ha de donar i com més aviat el donis menys mal li faràs.
  Només hi ha una cosa… l’important es que tu no et sentis mala persona per donar aquest pas. Suposo que veus que te’l mereixes, no? (tots tenim dret a ser feliços, i si per tu ser feliç es estar sola, doncs endavant)
  Espero que ho resolguis aviat.
  Una abraçada

 8. Molt bona nit!
  Fa 6 mesos que he estat mare per primera vegada… el seu pare i jo fa aproximadament 15 anys que ens coneixem i durant aquests temps hem passat situacions de tots colors… però des que he començat a treballar després d’acabar-se el període de baixa maternal… la situació de parella s’ha deteriorat força. Jo he renunciat a la reducció de jornada laboral per cura de fill menor a favor del pare ja que ell treballa més lluny de casa que jo i es passaria alguna setmana fora de casa sense poder veure al nen! Com dèia… des que he començat a treballar la situació s’ha complicat… ell diu que jo em desfogo/descarrego amb ell i que “no em suporta”… que vaig molt nerviosa i que no ho haig de pagar amb ell!!!
  És cert, a vegades vaig estressada i segur que ho acaba pagant ell… però em dol que no s’adoni de tot allò positiu que també aporto… ell tampoc és perfecte!
  No sé què fer… el comentari que ha fet, l’ha fet amb ple sentiment… i em dol molt… no crec que pugui estar amb una persona que no em suporta…
  No sé per on tirar… només sé que el terra s’està esfondran… i tinc por, tristesa i desgana… i em sap molt greu pel petit!!!
  Gràcies per escoltar-me!
  Maria

 9. Hola Maria

  Es probable que el fet de tornar a treballar, i amb el nen petit, tot això representa un bon canvi en la vostra organització. Es normal que hi hagi nervis per les dues parts. Quan estigueu en algun moment de calma en podeu parlar, mirar la manera de poder portar aquesta nova situació de manera més calmada.

  Suposo que quan diu “no et suporta” s’està referint, a que no et suporta quan et poses tant nerviosa… mira-ho per aquest costat. Intenteu parlar-ne i intenteu anar evitant aquests moment “punta”.. vull dir aquests moments que sabeu que els dos esteu més cansats, que el nen està més demanant la vostra atenció etc. i així evitareu que o un o l’altre exploti.

  Intenta anticipar-te a tot això i a preveure-ho (per exemple, si saps que a les hores del vespre hi haurà nervis, intenteu tenir les coses ja organitzades d’abans o tenir el sopar ja preparat, per exemple).

  Però Maria si creus que et cal ajuda no dubtis a adreçar-te a qui consideris: Fer una teràpia de parella? o intentar reduir els teus nervis? (encara que ell potser també en te)… pensa-hi. Primer pas intentar arreglar-ho parlant. I si veieu que no busqueu alternatives, que segur que us ajudaran.

  Ànims

 10. Tinc una filla de 9 que està reproduïnt tots els meus rols i se,m gira en contra. Sòc una persona molt inestable emocionalment i ja fa temps que penso que tinc un problema. Faig mal a tothom que m,estima. Discuteixo sempre amb la meva mare. No ens entenem i sempre l,estric cridant i puc ser molt despreciable. El mateix em passa amb el pare de la meva filla i ara ja em passa amb la meva filla.
  Soc molt i transigent i,les coses han de ser com jo dic, tinc mal caràcter, crido, sòc una victimista, etc etc. Sóc concient de tot el mal que faig però no he aconseguit canviar mai. I ara , tota la meva ràbia sóc també capaç de descarregar-la en la meva filla. I això ja m,aterra . Tenim esbroncades sovint i ellla ja em diu que no hi ha qui m,aguanti. He posat a la meva filla en situacions límits , que aconsegueixo q es desequilibri emocionalment, que tingui ganes de pegar-me i marxar de casa. Li estic fent molt de mal . . . I no puc continuar així . . . Em sento com un monstre i desequilibrrada completament. Tinc molta por.

 11. Hola Maria Angels,

  Moltes vegades i encara que no ho vulguem, els nostres fills repeteixen els patrons que ens veuen fer a nosaltres. Es trist però es així. Tu comentes que estàs veient que la teva filla ja comença a repetir els mateixos rols que fas tu, però Maria Àngels, el fet que te n’estiguis adonant és molt i molt positiu, perquè això et permetrà canviar tot allò que calgui.

  Ara, però, M. Àngels, la pregunta és, Per què tens tanta ràbia dins teu? (he posat ràbia, i no se si es exactament ràbia el que sents quan discuteixes, suposo, no?). Moltes vegades quan discutim tendim a pensar que l’altre persona ens porta la contraria per fer-nos mal, i això ens omple de ràbia, la qual cosa provoca que la discussió sigui més intensa i dura. Es això el que et passa?

  M. Àngels potser creus que els altres, la teva mare o el teu ex o fins hi tot la teva filla, quan discuteixen amb tu, ho fan perquè et volen “provocar”?

  Es aquí on estàs tenint l’error, recorda una cosa (es una frase que sembla molt tonta, però si l’analitzes una mica t’adonaràs del poder que tens tu amb tu mateixa)

  El poder de sentir-te be o malament el tens tu amb tu mateixa

  Es important que analitzis aquesta frase, … a vegades diem.. “es que tu em fas sentir malament”… i estem equivocats… El poder de sentir-te be o malament el tens tu.. no els hi donis tant poder als altres, si no et converteixes en una persona massa vulnerable, te n’adones???

  M. Àngels crec que aquest part seria molt bona si la poguessis treballar amb un professional. Aconseguir que els altres no et puguin fer tant de mal, serà la solució perquè no siguis tan agressiva, i al final aconseguir que la teva filla estigui molt millor amb tu (i tu també amb ella). Pensa-hi

  Cordialment

 12. Hola,
  Estic totalment confosa en la meva situació de parella, portem 19 anys junts i tenim 2 fills, de 12 i 9 anys, fa uns dos mesos veig molt distant a la meva parella, les relacions sexuals funcionen, sempre ens han funcionat, però el veig trist i distant.fa Tres dies vaig veure com tontejant per WhatsApp amb una noia, ha reconegut que solament ha sigut per WhatsApp quatre tontejant sense importància i que ho sentia molt.Ara però em diu que ell no està bé fa un temps, que vol recuperar la ilusio, que tot se li fa feixuc entre nosaltres…. I que no sap que li passa però que s està plantejant separar-se. Jo em sento traïda però no haver comentat res fins ara i estic bloquejada per complert.
  Molt gracies per tot

 13. Hola Gemma,

  Estava començant a respondre’t intentant ajudar-te a analitzar, però abans de fer suposicions i males interpretacions seria millor si busquessis algun professional que t’ajudi, o que us ajudi als dos. Li pots preguntar al teu marit si fent una teràpia de parella hi hauria alguna manera d’intentar salvar la vostra relació.
  A vegades parlant, dient cada membre de la parella quins aspectes es poden millorar de la relació es pot arribar a una resolució del problema.

  Que et sembla?

 14. Hola Gemma, fa un any i mig em va passar el mateix, el meu marit em va dir el mateix que tú. Va canviar de lloc de treball i es va voler separar, jo encara penso que té una crisi existencial o de l ‘ edat ( en va fer 50. ) Però actualment fa un any que es va separar , a volgut la custòdia compartida dels tres fills que tenim i de moment ens ha produït un dalt a baix a mi ( tant emocionalment, econòmicament com a nivell familiar) , ja que tot sempre ho fèiem junts.
  Tot va començar fa tres anys en que em va dir que la feina l’ ofegava i que no el feia feliç, però fa un any la feina ja no tenia tanta importància i la culpable de tots els seus mals era jo.
  Així que després de pensar que tot elproblema era d’ estrés laboral em va dir que el problema era jo. I de la nit al dia tot canvia i et trobes enganyada i no coneixes a la persona que has tingut al costat durant 20 anys i pare dels teus tres fills… I et quedes sense entendre res ,amb el cor destrossat i sense gaudir en part dels teus fills.

 15. Moltes gràcies Olga per haver compartit la teva experiència.
  Tens raó en que, moltes vegades per no fer l’anàlisi d’un mateix, es més fàcil donar-li la culpa a l’altra membre de la parella.
  Es una pena!!! i a més a més és inútil perquè d’aquí uns anys el problema el tornarà a tenir.
  Moltes vegades quan torna a aparèixer aquesta insatisfacció es quan demanen de tornar amb la parella. Pensen que així tornaran a estar be.. i no sabem que aquesta tampoc es la manera de resoldre-ho.
  Cal una feina interior.

 16. Hola . soc una dona casada fa 7 anys amb un home 7 anys mes gran q jo. El restaurant per mi es un bon exemple. Pero quan no tens diners per a anar en un altre i elmq no t’agrada et dona unes restes , aquestes son Benvingudes xq si no quedas amb gana. Es el meu cas. Som una familia reconstituida. Tinc 2 filles del matrimoni anterior i ell dues mes. En els primers 3 anys tot anava be xq no treballava per ell en seu taller. Sense cobrar res esta clar! Cuidava la.casa , sexe a sovint, portava les 4 nenes cap a dalt i baix quan totes necessitaven. Tenia de seguir les normes de la seva ec referent a les meves fillastres. Fins al dia q m.he adonat q era una criada. Vaig anar amb un treballador social i ell em va dir: no creguis q algun dia et diran Gracies. Ni ella ( ja m.ho esperava) ni ell ( mai m.ho havia imaginat)
  Tot el q facis sempre será poc i sempre demanaran algo mes. Aixi q no els ajudis tant ( de debo us dic feia tot i mes q jo podia….) i sabeu q ? El treballador tenia tota la.raó.
  Quan ells van veure q jo ja no deia sí a tot van cambiar moltissim. Especialment el.meu marit. Em tracta malament quan estem sols. Passa de mi. Pero no tinc a on anar i ge decidit quedar.
  Quina tristesa tins dins meu.
  No us podeu imaginar com em sento en saber q no tinc familia. Ningu. Soc ho i les meves filles. Nontinc feina xq he estat una imbecil tratant de fer als altres feliços i no tinc experiencia emcara q sigui mestra . no veig solucio pel meu cas . sense diners no es va enlloc . aixi q deixo el.meu testimoni per desafogarme ja q mai ho he dit a ningu i Ploro cada dia sola. Deixo aquest testimoni per a q els.q esteu a temps sortiu de la vostre relacio toxica. No feu com jo . no mereix la pena.
  Salutacions

 17. Hola Nina
  Abans de res, agrair-te que hagis volgut compartir la teva experiència aquí. Segur que serà de molta ajuda a persones que, com tu, ho donen tot pels altres.
  Però, evidentment que el que hem de fer ara es intentar que vegis una sortida a la situació que t’està passant.
  T’explicaré una història:
  Hi havia un pres en una presó que estava tot el dia mirant per la finestra de la seva cel·la per buscar la manera d’escapar-se. Així anaven passant els dies però no aconseguia trobar la solució. El que el pres no va pensar va ser en girar el cap i mirar cap a la porta. Si ho hagués fet se n’hauria adonat que la porta estava oberta i això l’hagués permès sortir.

  El que et vull dir amb això es que a vegades només veiem una sortida, però si canviem el nostre enfocament potser en trobem d’altres. I potser Nina et cal algú que t’ajudi a buscar aquests nous enfocaments.
  Fixa’t, el treballador social et va anar be perquè t’adonessis del que t’estava passant, però la feina va quedar a mitges, a partir que te n’adones s’ha de continuar treballant en dos aspectes principals… aconseguir que ja no et faci mal dins teu… si si.. ja se que sembla teoria tot això, però amb ajuda podràs aconseguir-ho, es aconseguir alliberar-te de l’emoció que tens dintre (aquesta ràbia, i pena de tu mateixa, s’ha de treure perquè només fan que fer-te mal a tu). I el següent pas es buscar aquests diferents punts d’enfocament que comentàvem abans per veure que a vegades ens quedem mirant cap una sortida i potser n’hi ha d’altres.

  Nina, busca ajuda. No se de quina zona ets, però hi ha els Psicòlegs Sense Fronteres, psicòlegs voluntaris que fan sessions gratuïtes o a preus assequibles que et poden ajudar. Et passo una adreça on pots contactar i demanar a on adreçar-te del teu poble
  Casal Concordia 93.324.85.38

  Una abraçada molt forta

 18. Bon dia, voldria contactar amb l’Estel per ajudar-la.
  No soc psicologa, pero he viscut molt.
  Com puc fer-ho?
  Gracies!

 19. Bon dia Ingrid
  No et puc passar les seves dades, em sap greu.
  Pots compartir per aquí el que vulguis, o esperar a que ella vegi el missatge a veure si diu alguna cosa.
  Cordialment

 20. Hola!! He trobat aquest fòrum en un intent desesperat de trobar ajuda.
  Sóc una noia de 28 anys, separada amb una nena de 9 mesos. Vaig conèixer al pare de la meva filla fa tres anys i jo estava enamoradíssima. Va anar tot molt ràpid i em vaig quedar embarassada aviat (que ara quan ho penso em fico les mans al cap. Vaig anar a viure amb ell i allí va començar el meu calvari… M’insultava, em celava, casi no sortia de casa pero a res, em va arribar a dir puta abans de tenir a la meva filla sense jo haber fet res. M’enganyava i ell parlava amb la seva ex per telefon fins que els vaig enganxar. Van ser mesos molt durs on no entenia res, a damunt de que em maltractada psicològicament m’enganyava…jo cada vegada vaig anar agafant més i més rabia, ja no volia ni que em toques i li deia de tot per la ràbia de totes les salvatjades que em va arribar a dir i el que m’havia fet, va ser un any i mig de discusions continues. Entre aquestes, va nèixer la nena i em sentía tancada, com si no puguessa sortir d’allí, vaig veure la meva vida trencda amb una filla d’un home que sol em despreciava, es va com transformar. Al principi era un àngel i en quan vam anar a viure junts es va convertir en la meva pitjor pesadilla.
  Fins que un día ara fa 3 mesos vaig agafar una maleta amb lo imprescindible i la meva filla i vaig marxar de casa mentre ell estava al treball per no tornar mai més. El pitjor és ara, tinc mal de caps diaris quan a mi mai m’havia fet mal el cap, estic com en un núvol atontada tot el día i amb un nerviosisme que si el trobessa lo faria mal…
  Tot això no em deixa continuar emdavant, estic enfonsada.
  Sóc infermera i a la meva filla no li faltarà mai res però en pregunto cada día que perquè vaig aguantar tant? Perque al primer insult no vaig marxar? Perquè entraba en discusions i còlera cap a ell? Quan jo siempre he set tranquila i mai he tingut cap problema.
  En certa forma m’odio per haber aguantar tant i tot el día el cap em va a mil pensante en els insults i en tot el que em va fer.

 21. Bon dia

  Primer disculpa per retard.. intento deixar un temps per veure si algú vol compartir alguna experiència semblant a la teva.

  Referent al que comentes, m’agrada veure que el pas mes complicat ja l’has donat. També seria bo que t’adonessis que el pas que has donat es difícil i que molta gent li costa fer-lo.. així que Felicita’t a tu mateixa per això.. (ets mes forta del que penses)!!!!.

  Un cop dit això, i amb els problemes que estàs tenint ara amb tu i la teva salut, t’explicaré:

  Quan estem vivint, en el nostre dia a dia, a la nit, en els moments que estem dormint (quan somniem) es quan agafem tota la informació del dia, la nostra ment la processa i quan ja la veu correcte, l’arxiva i la guarda.
  Així es com es processa la informació.
  En el teu cas, i en la situació que tenies amb la teva parella, era impossible que a la nit, la teva ment processés tot el que vivies durant el dia. El que feia la teva ment era guardar-ho tot com podia en un calaix.

  Ara, que ja has passat “la tempesta”, es quan el teu cos t’està dient que has de fer “neteja”.. així que la cosa que t’he de dir es que vagis a algun psicòleg, i si pots busca a algú que treballi amb EMDR (ajuda a processar els traumes) que t’ajudarà a netejar-te de tot aquest malestar.

  Dir-te també, es important que ho tinguis en compte, que, quan hem viscut una situació com la teva, la tendència es a donar-nos la culpa, a pensar que havíem d’haver actuat abans. Has d’adonar-te’n que l’important es que has actuat, i això, i només per això ja es motiu d’orgull per a tu mateixa.. de veritat!!! pensa-ho, però ver a un professional que t’ajudi a veure-ho i a processar tot això..

  Un abraça i molts i molts ànims.. que tens tot el dret a estar be!!!

 22. Estic cansat de dir-li a la meva parella que l’estimo i vull estar amb ella tota la vida però ella no em creu i critica la realitat de la meva vida passadaon jo era un que passava de tot i me’n anava al llit amb diferents dones. Ella m’ha ajudat a veure què feia el burro però ara no em creu i jo ja torno a ser el que era. Que faig? Deixo la relació o en quedo aguantant totes les mentides que ara diu de mi, com la de què jo sóc un putero etc, quan mai ho he estat…que faig? L’estimo però em marxava cada dia per culpa d’un passat que li he explicat.

 23. Hola Lluís

  Crec que podries parlar amb ella perquè sembla que és ella que no “ha processat” el teu passat. Amb això vull dir que us heu d’asseure i preguntar-vos: Volem estar junts? Si es que si, potser ella hauria d’anar a un psicòleg (vigila com li dius, que no s’enfadi) per poder alliberar-se de la ràbia que sent per tot el mal que li vas fer passar.
  Un cop ella s’alliberi d’això, després podreu construir els dos un present i un futur (sempre que els dos tingueu el mateix model de parella) i si calgués ajuda, doncs també podríeu fer una teràpia de parella.
  A veure que tal us va
  Cordialment

 24. Bon dia,

  Sóc l’Alba tinc 36 anys i fa 11 mesos que sóc mare, la meva vida en parella va de mal en pitjor, la veritat és que tot el que està passant ja ho havía d haver previst..ell desde sempre ha volgut fer activitats i els seus hobbies els caps de setmana.. o dissabte o diumenge o en algún cas els 2 dies.. portem 15 anys junts i ell sempre ha volgut ser pare i ha insistit molt per ser-ho, jo en canvi m ha costat més pendre la descició potser perquè veia que ell no és persona d estar en família, perquè mira per ell i el seu propi benestar.. però el fet és que m anava fent gran i pensant que s’em passaría l’arròs vaig decidir que volía ser mare, cosa que no m’en arrepenteixo estimo al meu fill amb bogería. El fet és que ja gairebé des que ha nascut el nen he hagut de suplicar que es quedés a casa per ajudar-me perquè ell sempre ha intentat marxar..al principi de mala gana ho va fer perquè va ser cessària i necessitava ajuda però poc a poc s ha anat buscant el seu espai deixant-me tota la càrrega a mi.. Ara si o sí marxa el dissabtes a fer el seus hobbies, un dia que jo estava refredada i no em trobava massa bé li vaig demanar qur es quedés per ajudsr-me amb el nen i es va ficar histèric diguent-me que només el volia putejar que jo no estava tant malament, que per una mica de refredat ja em podía quedar sola i que només ho feia perquè es quedés a casa El fet es que em va amargar el cap de setmana..
  Ell diu que treballa molt que està molt estressat i que necessita desconnectar. jo també treballo 8 h i a una hora de camí de casa i vaig de cul intento fer un horari intensiu llevant-me cada dia a les 5.30 per poder estar més amb el nen i vaig molt cansada, perque ell no arriba fins les 20 h…espero el cap de setmana amb candeletes per poder descansar i al final acabo més cansada perquè he d’estar bona part del dissabte sola amb el nen , fent rentadores i feina endarrerida mentre ell està amb bici.. després arriba i tampoc ajuda gaire..està cansat i jeu al sofà amb el mòbil i la tele..em passo tot el dia cridant dient que s han de fer les coses i ell ni s hi immuta o bé em diu que les farà més tard o fa alguna cosa i de seguida torna a descansar..a part el dia que estem junts es passa el dia amb el mòbil, si anem a esmorzar a dinar o si estem a casa, o comentant on ha anat amb la bici o on vol anar amb els seus amics..el sexe molt malament no tenim relacions jo vaig molt cansada i a part no em ve de gust estar amb una persona que només mira per ell. Jo estic consumida i sense il.lusió perquè el seu pla és anat treballant cada dia i el cap de setmana poder fer la seva..a sobre a la feina com que faig horari intensiu no tinc vida social perquè minimitzo les pauses i gairebé no veig a ningú..
  Estic d acord que tothom ha de tenir el seu espai però de tant en tant, pero quan es té un nen tant petit crec que tothom ha de renunciar a una part o bona part de la seva vida anterior, el dia no té més hores i sinó ho fa un o ha de fer l altre membre de la parella..ell no fa mai plans en comú no sé sortir d escapada per un pont o una excursió planificada tots junts..anem fent sobre la marxa. En canvi quan es tracta dels seus hobbies ja ho té tot programat.. em sento segon plat i que tota la responsabilitat del nen cau sobre mi, sento que la meva vida ha canviat un 100% mentre que ell pot anar fent moltes de les coses que feia abans de ser pare…acabem discutint cada dia i fins i tot ens insultem em sap greu que el nen creixi entre crits i no sé que fer.. jo no vull estar amb una persona que primer sigui el seu benestar que el de la seva família.. em fa sentir molt sola i poca cosa…entre setmana no ens veiem per horaris i el cap de setmana perd mínim mig dia amb les seves coses.. i després a sobre li costa col.laborar amb tot..I em diu que sóc una egoísta una nena mimada que el vull tenir sempre amb mi com un esclau i que si vull um esclau que m’agafi un gos..A vegades m ho fa creure penso que sóc una egoísta però després veig que jo em sacrifico molt més que ell i que ell ni ho veu ni ho valora.. No sé que fer,estic desesperada i amb ganes de plorar perquè discutim i discutim i no arreglem res.. Què puc fer?

 25. hola ,soc merce despres de estar 5 anys de dialisis i ara 4 anys de transplant del ronyo estic molt deprimida ,el meu marit mai a pogut entendre tot lo que i passat amb aquet temps ,es incapaç de abraçarme sempre esta emfadat amb ell mateix i amb mi,sempre te problemas amb la seva mare i o pague amb mi .
  vull marxar de casa pero sols cobro 600 euros la meva vida en parella es un desastre ell de jove vevia i eran borratxeras agressives de paraules i cops de puny a la paret. ara m’esta surtint tot i no el soporto

 26. Hola Mercè

  Vaja, sento pel que has hagut de passar. Ara, però m’agradaria si poguessis veure-ho des d’un altre punt:

  Es complicat el dia a dia per a la persona quan està tenint un problema de salut, evidentment no queda més remei que anar tirant endavant però un cop passa es veuen totes les mancances que s’han tingut: el seu entorn potser no ha donat aquella ajuda que li caldria en aquells moments. I això porta a una tristor molt gran.

  Sembla pel que comentes que t’estàs sentint així. La teva parella no et donava el recolzament que et calia en aquells moments.

  Però Mercè, encara que estàs enfadada amb ell, i ho entenc, m’agradaria si poguessis intentar pensar que a vegades la gent que està prop d’una persona malalta no sap com tractar-la. Potser es el cas d’ell? ell no sabia com acostar-se a tu, no sabia com contactar, com ajudar-te i davant d’això va prendre la postura de fugir de les seves emocions.

  Pensa si pot ser això, perquè en en aquests casos es important que la persona que està malalta o tenint aquest problema de salut s’adoni que ha d’ajudar a la persona que te al seu costat a que l’entengui. Si, si!!!, ja se que deus pensar que no es just, però es com si tinguessis un fill i l’has d’ensenyar a com fer això o allò. Vull dir que moltes vegades esperem o pensem que l’altre persona s’hauria d’adonar per ella mateixa que ha de fer això o m’ha de portar allò o m’ha d’agafar de la ma perquè.. etc. I no ens adonem que potser si li demanéssim seria tot molt mes fàcil.
  De totes maneres sembla que ja estàs pensant en marxar de casa. Així que Mercè només dir-te que l’important ara es que això mateix que has explicat aquí ho puguis explicar a algú proper a tu. Ves al teu metge de capçalera que et derivarà a una assistent social i et guiarà en el procés. Et sembla? o un psicòleg privat, o a alguna associació de dones separades que t’ajudin.

  Segur que tenir algú que et vagi guiant t’ajudarà

  Molta força

  Una abraçada

 27. Hola! Porto amb el meu marit 28 anys, i en fa 10 aprox.que vaig veure que les coses havien cambiat. Els problemes laborals van ser el detonant de tot. Hem anat tirant i sempre ens en hem anat ensortint, pero notes que aquella alegria, aquella il.lusio per les coses es va perdent, i cada vegada la desídia per part dels dos, es pitjor.Pel cami hi ha hagut també problemes de salut, això també ha influit. Sempre que ho he necessitat ho he parlat amb ell, pero no funciona, ho he intentat moltes vegades pero sense èxit.Jo l’estimo, però ja no estic enamorada d’ell i estic cansada dede lluitar, es com si convivis amb un amic. I he pensat de separar-me pero em fa pena, o no estic preparada, no ho se. Nomes se que no em fa feliç.

 28. Hola Marita
  Primer de tot demanar-te disculpes per haver tardat tant en contestar-te. Estàvem engegant un nou sistema de respostes a les consultes.
  Ara algunes les contestarem a través de vídeo.
  Mira la teva (la persona te un altre nom). Espero que et sigui útil
  http://www.psico-ajuda.cat/blog/2018/01/resposta-consulta-problemes-parella/

 29. Sols dirte Pilar que el mon es millor perque estas tu.
  Gracies en nom de totes

 30. Hola!! Soc una noia de 37 anys. Tinc dues filles, una de 7 i una de 9. Fa 4 anys que la meva vida no és ben be com havia pensat. A mi m’hagués agradat i encara m’agradaria tenir un tercer o tercera fill/a però el meu marit no vol. Jo crec que això em té bloquejada i no sé gaire què fer. Ell em diu que em vol ajudar i m’anima força a fer coses que ens agraden però jo crec que això del tercer fill em te paralitzada i no sé per on tirar. Ara mateix em costa molt anar a veure els bebès dels nostres amics o veure les nostres amigues embarassades, em fa molt mal. Què puc fer?

 31. Hola Nina
  Crec que una decisió tant important s’ha de parlar amb calma per les dues parts: cada una de les parts ha de pensar fins a on està disposada a cedir, i que significaria per ell o ella no aconseguir això que vol o que no vol (en aquest cas tenir un tercer fill).
  Dit això que només son paraules, potser us recomanaria un mediador o un amic que fes aquest funció per poder ajudar-vos a veure els inconvenients i els avantatges de cada opció.
  Pel que fa al teu cas, seria interessant saber, Per què vols tant intensament un altre fill? que creus que el fill et pot aportar que ara et manca? etc. etc.. son preguntes que t’has de fer per ajudar-te a prendre la decisió.
  Si has escrit aquest missatge es que t’està preocupant força, per tant, t’animo a que et posis a buscar algú el més aviat possible i així arribareu a una conclusió acceptada pels dos.
  Ànims

 32. Hola, he llegit les entrades i algunes m han arribat a l’ánima, jo tampoc ho passo bé amb el meu marit, portem desde els 25 junts i ara en tenim 52. No vull allargar-me perque si començo acabarem tots plorant un mes. Jo passo molt temps sola, peró miro de pendre’m la vida pel costat q sigui millor.
  Un dia vaig llegir una entrevista que deia a modo de resum ‘dóna, en el amor el seny pel davant i el cor pel darrera’. Potser ens deixem enportar massa pels sentiments.

 33. Hola

  Gràcies per aportar aquesta visió. I si, més o menys és això, però jo vaig encara al inici de tot, a aquella nena petita o aquell nen petit.

  L’educació que ens donen ja de petits. Ens fan massa “dependents” cap a la nostra “parella imaginària”…
  A les nenes se les educa per tenir una figura que les protegeixi, que els hi doni seguretat.
  En els nens els eduquen per tenir una figura a la que hauran de protegir.

  Així doncs, ens preparen ja per pensar que hem de viure en parella. Ens preparen per pensar que si no tenim parella, o si la nostra parella no va be, no sapiguem ensortir-nos-en.

  I per això, quan tenim una parella li donem tot. Li traspassem tot el poder a l’altre persona. I aquí la teva frase ” en l’amor el seny “hauria” d’anar per davant del cor” una mica ve a dir això. li donem massa a l’altre i perdem el control dins nostre.

  Hem de lluitar contra això. I aquesta és la tasca que bàsicament fem els psicòlegs quan ens ve gent a la consulta amb problemes d’aquests: S’ha d’aconseguir que la persona es vegi en forces de tirar endavant sola i un cop s’adona que això pot ser tot és més fàcil. Sempre ens hem d’estimar més a nosaltres que no als altres.

  Espero que se’t millori la teva relació.

  Una abraçada

 34. Hola a tots.Tinc 60 anys i en fa 37 que estic casada amb el meu únic marit.Tenim dos fills que viuen independentment.Jo sóc filla única i amb vaig casar enamorada del meu marit vuit anys més gran que jo.
  Ell era empresari i la feina li anava molt bé. Aquesta situació amb va permetre deixar la meva feina quant el meu primer fill va néixer. Tenia cura de la casa,la compra i per descomptat cuidava del meu marit i els fills.També tenia temps per mi.
  Durant tots aquests anys era ell el que administrava la nostra economia fins el punt en què jo,per més que preguntava mai havia sabut el que cobrava ni el que estàvem.Suposava que cobrava el suficient,ja que sense abusar,ens permetia viure bé tots quatre. Fins aquí, tot bé. O no,perquè mai,mai,jo havia pogut decidir res,sempre ho feia ell tan si m’estava bé com si no. Crec que ja m’anava bé a mi,jo no tenia que pensar.El cert és que el que deia ell és feia i prou.Tenia sempre el caràcter vers nosaltres i a la nostra colla,”de manar”i d’autoritarietat. Si els altres no li feien cas és possava a cent.No entenia que els demes no veiessin les coses com ho veia ell.El comportament que tenia dins la fàbrica el tenia a casa i es reflexava dins les entitats on colaborava.A vegades cariñosament,li contestaba “si amo,el que vostè digui”.
  El que durant tots aquests anys no he pogut soportar ha estat aquesta forma de ser d’ell autoritari,manipulador i rabios.Si ho volia fer a la feina val,però a casa res de res.Quant m’atrevia a dir-li que a mi alguna cosa amb semblava que era al contrari,es posava a mil. Vermell, tremolos i cridant com si estigués fora de si.Això sí,sempre quant es descarregava i s’havia calmat (no li costava gaire),es quedava adormit devant la tele.Jo anava a plora al watter o per els carrers que no hi veia gent.Era impossible raonar amb ell.Va arribar un punt que vaig adonar-me que les meves forces s’ha havíem acabat.No podia aguantar més.Però aguantava i aguantava.Vaig patir una depressió de més d’any i mig (llavors treballava i també amb feien bullyng a la feina), vaig anar al psiquiatre i al psicòleg que amb van ajudar molt,sobretot per aprendre a dir “no” o “prou broncas”quant calgués amb el meu marit.
  Quant els nostres fills van marxar de casa,per viure sols i posteriorment,un es va casar i l’altre va anar a treballar a l’estranger,ens vàrem quedar els dos sols al pis.Normal,llei de vida.
  Més tard va arribar la crisi i jo li anava preguntant com anava la fàbrica.Ell contestava:bé,bé.Però va arribar un dia,que amb diu de sobte:has de buscar feina,Jo li vaig dir que naturalment,que ho faria però,que m’ho hauria de haver dit abans perquè jo m’hagués format més.(només tinc la Bàsica feta i amb els anys podia haver fet uns estudis marcos estant casada.Amb va dir que és el que hi havia i prou.Vaig trobar feina traballant en un taller carregant capsses d’aquí cap allà fent torns de vuit hores seguides a peu dret.
  Mentrestant la fàbrica del meu marit cada dia anava a pitjor i ni ell ni els seus socis la van poder salvar.
  El meu marit al final es va poder jubilar però no va poder cobrar el cent per cent perquè no va poder esperar als 65 anys(mentrestant anava traient del raconet que tenia per cobrir els gastos),es va quedar sense racó en tres anys i amb importants deutes al banc i a més gent.
  Jo, aleshores treballava i cuidava a la meva mare que vivia sola i (que va quedar invalida degut bàsicament d’una operació),depressio+diversos problemes de salut, cosa que no podia deixar-la gaire temps sola. Ho sigui:feina,mare (cuidar-la, fer-li menjar,higiene, vigilància perquè no caigui,i ha sobre el marit que es posava isteric quant arribava a casa perquè era fora massa temps.Es queixava perquè estava sol.Jo quant era casa la mare pensava que tenia que ser a casa amb el meu marit i viceversa.Amb el conseqüent neguit i sensació que estàs a tot arreu però no estàs fent el millor en lloc.
  Estava esgotada física psicològicament i enfadada amb mi mateixa perque donava en diverses ocasions diners al meu marit, que amb demanava,per anar saldant deutes(si no ens quedaven sense pis(l’havia donat en aval al banc)i si no li donava,ens quedavem al carrer.Diners per altre banda de la mare, la qual va haver de marxar de casa. Quina ironia, oi?
  La mare ja havia viscut amb nosaltres(quant es va separar del meu pare per maltractaments), però la convivència amb el meu marit, com us podeu imaginar,no va anar gens bona.Va tenir que marxar a viure sola(ella no es posava mai en les nostres coses,al contrari,sempre tenia por de fer nossa i ni s’he sentia).Va ser molt trist per ella i per mi tenir que veure-la marxar de casa nostra després de 18 anys vivint plegats,ja gran i malalta.
  Va viure vuit anys sola fins que ja no a poguer ser.El seu estat físic cada vegada més deteriorat l’impedia tenir una vida autònoma.
  Parlant molt amb el meu marit vam decidir que torni a viure a casa comprometen-se que es comportaria com cal.La mare està molt gran i delicada de salut.El meu marit en aquella època ja en va demanar en varies ocasions importants sumes de diners per poder pagar deutes derivats de la fallida de la fàbrica.
  La mare fa dos anys que torna viure amb nosaltres i sembla que tot marxa més o menys bé.De tant en tant encara li agafa la ràbia i es posa com un boix.
  Encara continua amb les rabietes sense sentit i amb molts deutes, sembla que no s’acabin mai i com que sap que la mare i jo tenim un compte en comú (bàsicament de la jubilació de la mare),perquè la meva feina és va acabar després de 10 anys,amb demana sovint diners perquè diu que no pot cobrir tots els gastos de la casa, cotxe, assegurances, etc.
  Jo no he pogut cotitzar gaire del meu treball i l’advocat amb va comentar que cobraria el mínim quant amb jubili.
  Així que la meva pregunta és: no creieu que el meu marít hauria de respectar els pocs diners que puc estalviar (algun mes) de la jubilació de la mare? Ell sap que faig servir la paga de la mare, per ella mateixa(he contractat una noia que ve a fer-li d’assistents),comprar menjar i gastos diversos per els tres.(cosa que s’afarta com si fos l’últim dia que pot menjar i ens deixa sense).
  Si li dono diners encara que sigui de tant en tant, jo no en tindré quant amb jubili.En canvi ell,quant acabi de saldar els deutes,(li falten uns anys),li quedarà una bona pensio.
  Quant amb demana diners, si no els hi dono, ens farà la vida impossible altre vegada a mi i a la mare ?? Tinc por.La mare diu que li sap greu, però que els hi doni.
  Em decidit entre el meu marit i jo que no la posariem en una residència si no es estrictament necessari.Però amb diu que el tinc que ajudar a pagar fins tenir-ho tot saldat. I potser sortir els dos de tant en tant.(com? La mare no es pot deixar sola i les hores d’assistenta els festius resulta impossible).Que és pensa qui sóc jo?? Un banc??
  Que en penseu de tot plegat??
  Tinc que cedir?? I ajudar-lo??
  Penseu (els que sou més joves),que nosaltres ja ens vàrem casar amb una mentalitat diferent de la de ara.(Ara el jovent ho paga tot a mitjes).
  El caràcter d’ell torna a ser agressiu de tant en tant (sembla que vol, però no pot canviar).No vol admetre que tinc raó però,no hi pot fer més. O si que podria,si de veritat m’estimes.
  Asseguro l’estada de la mare a casa i li dono el que amb demana)??
  Estic feta un embolic.
  No estic segura de si el canvi parcial(cap a bé del meu marit) es perquè m’estima, o si es perquè jo li solucioni els problemes econòmics).
  Potser que no pensi tant i amb distregui si puc. De fet és el que faig.
  Perdoneu,es un tema complex i potser no he sabut resumir massa.
  Necessito la vostra opinió.És vital per mi.Gràcies.De veritat.
  #potser l’escrit es deficient,perdoneu.Ho he tingut que fer amb el mòbil.No hi ha manera que el marit deixi el ordinador!!#

 35. Hola Olga

  Intentaré comentar-te una mica, però es delicat tot això. T’explico:

  Sembla que et cal urgentment poder compartit tot el que has viscut i el que t’està passant amb algú. En aquest cas m’inclino per un psicòleg, perquè t’ajudarà a poder redirigir el que t’està passant.

  També dir-te que estàs esperant que algú et doni l’opinió per tu prendre una decisió, i això, Olga ja t’aviso que els psicòlegs no ho fem. Només ajudem perquè la persona vagi veient les diferents opcions i possibilitats, però en cap cas ens pronunciem ni cap un costat ni cap a l’altre.

  Un cop dit això, et comento una mica:

  Quan expliques el teu passat, doncs si, sap greu, és una situació que es repeteix força: la dona submisa que aguanta i calla i l’home dominant. A part, es clar que de la manera que estava muntada la societat era difícil en aquells moments compaginar la tasca de mare i la vida laboral. Això implicava que la dona no tenia més relacions socials que les poques que podien donar-li els amics. I així va passant el temps fins que els fills ja marxen de casa.

  Que passa llavors? que la dona que ha dedicat tota la seva vida als fills de cop es troba que ja no te aquest objectiu.

  En el teu cas, a més amb els problemes de diners i que et veus obligada a tornar al mon laboral després de tant de temps. Una situació estressant per tu que tot això ha anat provocant tensió dins teu.

  Un cop la teva parella es jubila, aquí la cosa canvia: tu pel teu costat tens a la teva mare que has d’estar pendent d’ella, i per l’altre a la teva parella que et reclama perquè estiguis més amb ella. La jubilació provoca mogudes, tant a la persona que la te com a la parella, així que, Olga, això també son coses que tens que buidar del teu interior amb el psicòleg.

  Ara, però, la teva mare vivint amb vosaltres, i ell que us demana diners constantment.

  Si em permets dues coses:
  – Seria molt positiu per tu que poguessis compartir amb un psicòleg tot el que has viscut. T’ajudaria a anar buidant la motxilla que portem carregant de tota la nostra vida. Això per un costat, i per l’altre,
  – No creus que podries parlar amb algun fill teu perquè t’ajudi a veure que està passant en la vostra economia? Ho dic perquè estaria be que tinguéssiu ja previst cada mes el que s’ha de pagar de deutes, en comptes de que ell us vagi demanant sense cap control els diners. Que t’ho miri el teu fill i potser fins hi tot podries demanar-li que gestioni tot això. Seria una manera de treure’t la pressió de sobre (no seràs tu qui li dirà que no o que si a donar-li diners, sinó que serà el teu fill). De totes maneres Olga, evidentment tu coneixes molt millor tota la situació així que no escoltis a ningú i escolta el teu interior que segur que ell t’ajudarà molt millor que tots nosaltres a prendre una decisió.

  Una abraçada

 36. Bon dia, porto 7 anys feliçment casada i fruit del matrimoni tenim 1 fill de 6 anys i una nena de 6 mesos. Aquest 2018 ha començat el meu malson. La meva parella, s’ha posat en una estafa (ell creia que era un negoci, és clar!). Un dia em va demanar di er per participar en aquest suposat projecte i jo li vaig dir que no i que si us plau, no demanés i es gastés diners que no tenia. Malgrat la conversa, ell v a anar a la seva i es va anar endeutant (ell estava fent el seu negoci). Aquest passat juliol, vam acordar deposar aire acondicionat a casa i la meva sorpresa va ser el dia que vaig descobrir que estava amb números vermells. Ell que és tranquil i poc comunicador va dir que aviat els recuperaria i em guanyaria molts. Li vaig dir aie parés d’enteutsr-se o que la relació no es podria refer. Li vaig demanar espai i que marxés del meu pis, ja que per aquest, mai s’havia molesta a pagar res. Des de llavors, anem parlant, però jo ja no confio en ell. La confiança i la Comunicació per mi són claus en la relació. Li vaig demanar quants diners devia i així podria ajudar-lo amb els números i donar-li una oportunitat (tots ens podem equivocar, oi?) Vaig proposar-li diferents accio s que ell ha anat complint , i ara, li vaig proposar reunificar deutes (no troba avalador) per treure aquest maldecap i evitar més conflictes de parella.
  La bomba va esclatar fa 3 dies quan em va dir, amb la boca petita, que havia descobert que el seu deute era més gran. Penso que No sap ni quants diners deu.
  Estic ben perduda i no sé si estic disposada a conviure amb algú que pren decisions econòmiques sense comunicar hi a la parella. Trobo una falta de respecte i de responsabilitat però ell ja és prou gran. Fins ara li demanava els comptes clars i gestionar els comptes personalment però amb els fills i la feina….no me’n surto.
  No sé si separar-me serà la solució als meus problemes. Ell ho vol arreglar però jo em veig un deute massa gran i amb un risc important per assumir i vull protegir-me a mi i als meus fills. Diu que m’estima (no veig mostres..o no les capto)que vol arreglar-ho però jo no sé si vull. El seus horaris laborals no ajuden gens (nits i caps de setmana). Estic Feta un embolic i no tinc temps per pensar i centrar-me en mi i el que vull. Em sento sola per tirar endavant amb els dos fills….Per on puc començar??

 37. Bona tarda Trini
  Tens la resposta en aquest enllaç
  Espero que t’ajudi
  Cordialment.

 38. Com es pot arribar a saber si la persona que estimes,et diu la veritat,perquè avagades, dintre d’una conversa, fa uns dilenci gran,quan tu li fas una pregunta,i tu li comentas i et diu que és el seu caràcter.

 39. Hola
  Jo i la meva parella som persones bastant diferents, pero ara mateix la meva convivència amb ell la trobo molt complicada. Tenim un nen d’1,5 anys molt maco. Pero va ser quan va néixer que em vaig adonar que no estava amb la persona que m’hauria agradat estar. Em fa vergonya aquesta realitat. Em sento malament per no haver-ho vist aixi de clar que ho veig ara. El cas és que ell és com un nen de 15 anys atrapat en un cos de 39. Em molesta que faci les coses perque jo li dic, mai perque és prou madur com per veure-ho ell sol i no parlo de feines quotidianes, sino de decisions importants, entorn al nen, entorn a altres temes. Primer em pensava que tot plegat es debia a la feina que te de soci d’un bar, que el fa treballar per les nits…pero analitzant la situacio crec que la feina no és la causant del seu acces de passivitat i la seva manca d’iniciativa, sino que forma part de la seva manera de ser. Si una setmana te 7 dies nomes compartim estones junts dos dies a la nit i un cap de setmana cada 15 dies. Ell nomes vol descansar. El nen porta molta feina, i a base d’organitzar-ho tot jo, ell cumpleix amb la seva part, pero una mica el que ha sortit en un post antic d’aqui, semblem dues màquines programades que nomes treballen, mengen i dormen. Jo treballo a una hora de la meva ciutat, estic sola moltes hores amb el nen…i tota la gestio de la casa, la duc jo… I perque tinc caracter perque fa un temps pretenia que dugues la gestio de la seva familia i ja mhi vaig negar molt….i tot i aixi estic 100 % disposada a viure la vida, a cuidar les meves amistats , a sortir, encara que em mori de cansament pel cami. Perque penso que tot son èpoques i estic convençuda que tot canviarà… Ell no.
  El cas es que fa un temps em va dir que pel lloguer que pagavem millor hipotecar-nos. I a mi aquesta idea cada cop em te mes aterroritzada. Encara li tinc efecte pero cada cop estic mes pansida i em sento molt presonera per culpa de la mala convivencia que tenim. Diguem que la vida hi ha com dues grans coses: la responsabilitat i la maduresa del dia a dia pero tot a canvi de poder tenir moments feliços junts de lleure , sino per què treballem tant? I ell no es ni responsable, ni madur i els seus unics moments feliços son quan dorm i mira el twitter, perque la resta sempre prioritza el bar. Ja fa uns mesos que mhe plantejat la separacio, pero em trobo molt bloquejada com per poder pendre una decisio d’aquest tipus. No se com millorar la meva situacio. Son encara mes coses pero no em vull enrollar més.

 40. Hola,
  No se si encara funciona aquest forum, però he llegit els post i m’han agradat molt aquesta gran col.laboració que feu. Abans de res gràcies!
  El fet és que tinc 35 anys i tinc un nen de 2,5 anys. Amb la meva parella fa 5 anys que ens vam coneixer (si tot va anar molt rapid).
  El cas és que quan ens vam coneixer tot anava molt be! Ell volia tenir un fill i jo no mho havia plantejat aixi que finalment em vaig quedar embarassada.
  Quan va neixer el nen ell va tenir un època de descontrol, divendres sempre anava a fer una cervesa despres de treballar i això s’allargava fins la matinada etc.
  Això suposava per mi una fustració molt gran perquè em trobava sola amb un nen petit i el que em feia més cosa era com arribaria…
  Amb el temps ha anat canviant en aquest sentit pero han sigut diversos episodis que han anat trencant la soga de la confiança que dic jo!
  El cas és que ara no em sento a gust amb ell, em molesta tot el que fa o millor dit em causa indiferencia com més temps estic sense ell millor. Si no tingués el nen tindria clar que la relació esta trencada però amb el nen no em veig amb cor de fer-ho.

 41. Hola Naia

  Disculpa que et contesti tant tard. No he vist el missatge fins ara. Em sap greu.

  Referent al que comentes, sí, la situació es una mica delicada. N’heu parlat? crec que aquí fa falta una mica de “conversa” per poder saber que passa.
  Aixi doncs:
  1er parlar-ne
  2on que cada u s’expressi del que troba a faltar de la relació

  Es important sobretot que si en parleu, no ho feu quan estigueu enfadats. Espera a treure el tema quan estigueu en calma i sobretot intenta o intenteu saber que li passa a l’altre: Saber què troba a faltar de la relació, de la parella, de la nova família que heu creat.
  Escoltar-vos molt i si cal, li pots proposar fer una teràpia de parella (a vegades costa parlar-ne i amb un psicòleg que va dirigint la situació és molt més fàcil)

  Naia l’important es que no ho deixis passar. En aquests moments estàs veient que la relació no és bona, per tant com més temps passi la situació pot anar empitjorant. Intenteu arreglar-ho com més aviat millor

  Espero que tot es resolgui be

  Cordialment

 42. Hola gent,

  És ben cert que compartir les històries té un efecte molt saludable! Tinc 45 anys, en porto 19 de casada amb un home 9 anys més gran que jo i tenim un fill i una filla, de 18 i 14 anys. Ens coneixem des que jo era adolescent – de fet va ser el meu primer gran amor- i és el millor pare del món: no hauria pogut triar un altre home per tenir fills i formar una família. En aquest sentit, responent a un dels comentaris d’un post anterior que deia “primer el seny, després els sentiments”, crec que puc confirmar que si que funciona, ja que quan ens vam casar ho vaig fer convençuda que era una persona adequada per formar-hi una família. A casa sempre ens hem entès molt bé i ens hem repartit les responsabilitats i sempre m’ha donat molt suport per desenvolupar la meva carrera professional, sabent lo important que era per mi. Comparat amb els altres posts sembla estrany que me’n pugui queixar, però la qüestió és que amb això no sempre n’hi ha prou tampoc.
  Tot i que logísticament i familiarment tot funciona molt bé, tenim dos punts molt dèbils: al llit les coses no han anat mai massa bé i fora de la família i amistats, ens interessen coses ben diferents. De joveneta, sent ell més gran i amb més experiència que jo, pensava que el problema de no arribar a tenir orgasmes fàcilment era meu: que em faltava excitació mental, que tenia limitacions físiques… etc. Ell ho respectava i hi posava bona voluntat fins que després de la primera maternitat vaig tenir una aventura i vaig descobrir que jo no en tenia cap de problema. Després vaig tenir una altra relació extramatrimonial molt intensa que va durar molt temps i que em va ajudar a conèixer-me tant físicament com psicològica i a entendre qui sóc i com he arribat a on sóc (una rebel que s’ha cuit a foc lent nascuda d’una educació en valors clàssics i tradicionals). La llàstima és que es va acabar traumàticament per mi i que el resum de la meva vida sexual matrimonial és que en més de 25 anys i varis mapes, el meu marit encara no ha descobert on tinc exactament el meu clítoris ni com funciona. Sempre però, ho vaig viure amb un alt grau de culpabilitat i intentant protegir-lo a ell i a la família, tot i que a vegades no tinc clar si va ser per lleialtat o per covardia. Però aquí estem.
  Els anys han passat i hi he donat moltes voltes i he intentat moltes coses, i ara que els fills ja comencen a tenir un peu fora de casa tinc molt clar que a curt/mig termini em vull separar. Encara tinc mitja vida per viure i ho vull fer amb la màxima ambició i plenitud i si puc, a costat d’algú amb qui pugui compartir més interessos comuns i intel·lectuals. M’ha costat molt arribar a prendre aquesta decisió i sobretot, esperar que arribés el moment adequat, tenint en compte que a casa tot és una bassa d’oli i els projectes familiars continuen, però jo em consumeixo per dins. De fet, aquest període de confinament que hem passat ho ha fet tot molt més palès: continuar junts només per tradició quan la part grossa de la feina ja la tenim feta… que voleu que us digui, és massa curta la vida per renunciar a viure-la intensament!

  Però com totes, no sé com fer-ho. Tot i que a diferencia de molts dels posts anteriors, crec que ja he superat la fase de depressió, insatisfacció personal i crisis existencial i ja sé el que vull, i ara el que més em preocupa és trobar el moment i la manera de fer-ho que sigui millor tant per ell com pels meus fills. Ell no en té ni idea – el cert és que degut a les circumstàncies i per no ferir-lo sempre he estat molt curosa a quedar-me la processó per dins, i més quan saps del cert que no t’hi pot ajudar – però està clar que a vegades no hi ha més cec que el que no hi vol veure. Sé que li destrossaré la seva visió i estructura de la vida però vull creure que també ell hauria de tenir la oportunitat de trobar algú altre per compartir i refer la vida, i com que és més gran que jo, pateixo perquè el temps se li acabi. Vull fer-li el mínim mal possible i idealment m’agradaria poder fer una transició entre un estat de parella i un estat “d’amistat” que sigui gradual i sense traumes majors que els necessaris però no sé si això ni tan sols és possible. Llegeixo els posts de les dones que han patit trencaments per part dels marits entre els 40 i els 50 i no m’agradaria que ell es pugui sentir així de perdut i desorientat. Però com deia aquell, es pot fer una truita sense trencar els ous?? Si algú té la fórmula, si us plau, passeu-me-la que mal em sàpiga, però una hora o altra hem de sopar…

 43. Bona tarda, Pilar.

  Fa quatre anys que estic amb la meva parella. Vivim junts i ens estimem molt (o això crec). En general tot va força bé… El problema és el sexe. Quan vam començar teníem relacions sexuals molt sovint, però ara cada cop en tenim menys. Ho fem uns dos o tres cops al mes i em sembla molt poc. Ell diu que a ell no li ve de gust i que el sexe li és igual, però abans no era així.

  He intentat parlar molts cops amb ell i li he dit que per mi el sexe és molt important, però diu que no es vol forçar a tenir sexe i que ja canviarà amb el temps. Diu que no farà res per canviar-ho i que el sexe ha de ser espontani, però cada cop que el busco em rebutja, em diu que està cansat o que no li ve de gust. Aleshores jo m’enfado perquè ja n’estic farta.

  L’estimo molt, però tinc molt clar que no vull una vida tan buida de sexe i passió. No sé què fer, perquè si el deixo el deixaré estimant-lo i si segueixo amb ell i això del sexe no canvia m’amargaré la vida.

 44. Bon dia

  Gràcies pel comentari i per confiar amb Psico-ajuda.

  Referent al que comentes del sexe, si, quan comences la relació la freqüència es més alta, i a vegades, a mida d’anar entrant en el ritme normal del dia a dia es va perdent aquella intensitat. 

  Primer pas parlar-ne (segons dius ja ho heu fet), però parlar-ne d’una manera calmada i el primer que heu d’acceptar es que hi ha un problema que la parella (els dos) heu de solucionar. Així doncs un dia amb calma, a mig matí o quan sigui del dia que estigueu calmats, parles amb ell d’aquest problema, però no com si el problema fos seu, sinó de la parella.

  Si a ell no li ve de gust, d’entrada poden ser tres coses (potser hi ha alguna altra cosa més, eh!):  o que realment no en té ganes, o que potser té por de “fallar” i per tant no vol arriscar-se a iniciar-ho, o que s’avorreix per la monotonia.

  La primer i la tercera la podeu arreglar buscant joguines per incloure en el joc sexual, i si és la segona opció, seria interessant que mirés si es una qüestió física o psicològica, i buscar l’ajuda d’un professional.

  I pel que fa a tu, anònima, molta paciència, i a veure si ho solucioneu aviat.

  Molts ànims

 45. Hola, sóc l’Olga. Fa tres anys (8 octubre del 2018) vaig fer un comentari del meu problema i la teva resposta, Pilar (14 octubre 2018),els quals he tornat a rellegir ara.
  Vaig fer el que m’aconsellaves i vaig començar ha anar la psicòloga, i desde llavors no l’he deixat.
  Després de varies sessions amb ella, la conclusió a que va (o vem) arribar és que, el meu marit te la personalitat de narcisista. He après molt d’aquest trastorn i de fet, té tots els trets característics.
  Fins fa 2 mesos, ha estat molt difícil la convivència amb ell ja desde el principi del matrimoni, (ara ja portem 40 anys de casat).. Tot un repte aguantar l’arrogància, la prepotència, el que et fassin el buit, els crits, la por, les humiliacions, el menys preu, les mentides, la manipulació, el fer-te creure que ets una…poca cosa, que no val la pena escoltar el que dic, o millor dit ser una, que quan a ell li convenia i li venia bé l’acompanyes a esdeveniments públics on ell hi estava implicat i així quedava com un senyor que estimava la seva família devant dels demés (està molt ben valorat per a tothom i val ha dir que s’ho ha treballat, perquè a ell tothom el valora i l’han de adorar!! Sense ell ningú sap fer res!!) Ningú es creuria com és en realitat amb mi, només qui ho ha vist i sentit). Aquesta estratègia també li anava bé per fer-me creure que, tot i el seu càstig cap a mi, m’estimava. Però, com pot estimar una persona que et té com un drap brut?
  En fi, aquests ara em porto bé, i quant no t’esperes…. la gran bronca de la qual no s’hen sap el motiu, fa que tingui un batilull cognitiu brutal que deixa a la persona víctima sense saber que fer ni que dir. Buida.
  Perquè si li preguntava que havia passat em deia que feia 5 minuts tard per veure uns ballets, cridant-me com un boix i devant de tothom a la plaça de l’ajuntament, plena a vessar per la festa major, per exemple… O que quan el truco per telèfon desde urgències perquè vingui i amb substitueixi per estar al costat de la mare quan va arribar a 2 de pressió arterial (els sanitaris em van demanar que hi hagués algú amb ella per controlar els pitus de la màquina de les constants)…. va patir una alergia greu al fer-li una prova i es moria…. em diu, que no pot, que ell té feina i que truqui al meu cap de la feina que té l’obligació de donar-me festa. Jo, ja havia demanat festa a la feina feia poc perquè la mare la van operar de la columna vertebral. Era una operació molt delicada i tenia 80 anys. Volia estar amb ella. Jo no volia demanar altre cop festa…M’hi jugava la feina jo. .. Ell en canvi, ja feia temps que estava jubilat i podia venir perfectament, però… clar, tenia feina, i no podia anar una estona a urgències fins que hi tornés jo. Ufff. On és l’empatia? I el compromís? si us plau, com pot ser q un home gran, gran no sàpiga que està bé i que està malament? Per favor!! Això ja ho saben els nens de 8 i 9 anys!!
  en fi… totes aquestes coses han anat subseint sense que es noti gaire perquè així et té al seu costat i mica en mica et va minant i ja no saps ni qui ets, t’ha robat l’ànima i al final et creus que és cert, que tot és culpa teva.
  Moltes d’aquestes situacions van pasant de tant en tant… I jo, ara a baixo el cap i cap ha plorar al carrer com una desesperada perquè t’hen ha fet una de grossa i després…. 3 mesos de relativa tranquil·litat (relativa, perquè sempre es té por per quant hi tornarà) això és imprevisible perquè, si no hi troba motiu, que no ni ha mai, se l’inventa, donant la volta a qualsevol tema encara que no vingui a compte. Ell queda com el senyor perfecte del món i jo desorientada i plena de por sense saber d’on ha vingut tot aquell escarafall.
  He intentat parlar amb ell de tot plegat i res, diu que no n’hi ha per tant i que no es veritat. S’hen burla. Diu: aixi jo sóc un ogre? Li contesto amb por perquè, penso que és tornarà ha esberar: per la seva reacció però, molt tranquil·lament i decidida: no home, el que passa és que tens una manera de ser i dir les coses que mi m’ha fet mal sempre i ho vull solucionar. Tens una manera de ser que ets diferent al que hauria de ser però, es pot solucionar. Li dic: pots anar al psicòleg que et pot ajudar. Jo et puc acompanyar si vols…. Va desaparèixer sense dir res més. (encara no sé com em va deixar dir tantes paraules seguides).
  Com ja vaig comentar al primer dels meus comentari/exposició, ja fa molt que jo m’ha havia adonat que el tracte d’ell cap a mi no era, ni de bon tros, la correcta, el que passa és que no sabia que existia aquest trastorn ni que hi hagués algú més que ho pogués patir. La qüestió és que, per fi, a hores d’ara, aquests tipus de personalitat ja està bastant estudiat per els especialistes i ja té nom!! Però, per pega del meu marit això no li serveix de gaire perquè, no vol sentir a parlar de cap psicóleg. Perquè, si ell és considera perfecte….
  La veritat, és que, anant descobrint i desgranant totes les situacions de aquests tipus en aquests 40 anys de casats i mirar d’anar los entenen i tenint en compte el seva personalitat de narcisista, m’hen faig creus com en sóc de forta per aguantar tant, em sap molt greu però, haver pogut posar remei molt abans. Sé perquè no vaig posar-hi fi a tot això ; tenia que protegir la meva mare, separada per maltractaments, gran i malalta, que vivia a casa nostra, a no deixar-la a soles amb ell perquè també rebia sovint el maltractament psicològic, i als meus fills, que de tant en tant… també
  La situació ara ha canviat!!
  La mare va morir fa tres mesos i el meu marit està més… diria…. atent amb mi, també em parla, ja sé que això és el normal en una relació de parella però, per mi és un descans. Descans relatiu perquè…. com es que ha canviat?
  Sé del cert, que el motiu no és tant sols perquè no soportava la mare. Sé que tenia gelos perquè, jo la cuidava i això agreuxava la seva rabia. Però jo mai he deixat de cuidar i estar per ell ni els meus fills i néts, i ell ho sap. Jo estic amb i per tothom els de casa i a més, encara que me la fotin, al cap d’unes hores, torno a ser amable, carinosa i empàtica amb tothom com sempre. Sé que dins la meva família els meus problemes mai han tingut resposta, al contrari si no s’hen parla no existeix. Així que, tot i que ho he parlat amb ells. No hi ha resposta ni voluntat en arreglar res. La mama ja aguanta… com sempre.
  Ara, estic cansada de aguantar I la meva manera de ser no m’ajuda perquè vegades voldria fer-me la dolguda (que n’estic) i forta però, no hi puc fer més i això em va en contra perquè, devant del meu marit representa o dono a entendre que ja m’està bé el que em fa. No li paro els peus a les agressions i axi van una darrera l’altre.
  No sé dir “prou o no”. Em costa però, ho vaig intentant. Penso que estic traumatitzada per tot el que he he aguantat.
  Em despista molt el canvi d’actitud del meu marit i em fa mal pensar. No m’hen refio gens.
  Pot canviar de cop i volta una persona així després de 40 anys?? No m’ho crec
  Crec que ha canviat perquè em vol al seu costat (s’ha fet gran) i li fa aprensio envellir i no vol quedar-se sol. Jo he manifestat algun cop que ha ni podia més i això potser el fa canviar. No vol fer-se gran i camina i camina…. fa més activitats encara i més i més. Ara vol que sortim junts a caminar i jo no tinc ganes d’anar amb ell. Em sento malament per sentir això perquè, abans el volia tal i com és ara i, ara que ho és (en part) encara té rampells fortes, no em ve de gust.
  A casa si marxa, al estar sola hm’hi trobo millor.
  La psicolega em diu que no canviarà i que això no durarà i que jo vull que els altres canviïn però sóc jo qui haig de prendre una decisio. Marxar… El pis on vivim és d’ell i jo tinc poc estalvi al banc. La jubilació serà mínima.
  Però no em rendeixo a posar límits. Primer sóc jo, tal i com em diu el meu marit.
  Miro de fer coses que m’agraden però, això no treu que.. com sempre, estic al aguait. Ara, potser, més que mai.
  Perdoneu la meva extenccio del text. Necessitava explicar-ho.
  Voldria si us plau algun concell tenint en compte tot plegat.
  Moltes gràcies de veritat.

 46. Hola Pilar
  Sóc l’Olga, el 29 de novembre passat vaig enviar-te un comentari (una mica extens), de la situació en que em trobo dins la meva relació de parella.
  Voldria, si us plau, una resposta de part teva com a professional que ets.
  Imagino la feinada que deus tenir, però, per mi és molt important.
  Potser aquest canal ja no està operatiu, no ho sé.
  Ja em diràs, moltes gràcies per endavant!!

 47. Bon dia Olga,
  Si, fa dies que vas escriure el comentari i no et vaig contestar.
  T’explico: Si la persona està ja anant a un psicòleg, intento no interferir en la feina que està fent amb la psicòloga. Pot ser molt confús per la persona si un professional l’orienta sota unes bases fonamentades per tota la feina que estan fent junts en consulta i l’altre (en aquest cas jo) que només conec el que escrius en el missatge.
  Per això vaig pensar que era molt millor no dir res.
  Si rellegeixes el correu, crec que pots estar molt orgullosa de tu, perquè estàs ja detectant tots els moviments que fa ell. Son personalitats que enganyen molt be i descol·loquen a la persona que viu amb ells. Així que Felicitats per aquest pas.
  Ara et cal continuar amb la teva feina interior per decidir el següent pas i fer-lo, però això ja ho faràs acompanyada de la teva psicòloga.
  Una abraçada

 48. Hola Olga,
  Perdona de veritat,
  t’acabo de contestar ara mateix, no m’agradaria que interpretessis que no t’havia contestat perquè no m’importava. Tens la resposta aquí.
  https://www.psico-ajuda.cat/blog/2012/08/estic-bloquejada-no-soc-felic-amb-el-meu-matrimoni/#comment-30467

  T’animo a continuar amb la teva feina que fas amb la psicòloga, per poder anar avançant i aconseguir ser del tot feliç, que t’ho mereixes

  Gràcies per confiar amb nosaltres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.