Publicat el Deixa un comentari

Faula 11 – La història d’un serraller

Publiquem l’onzena faula d’aquesta secció.

Hi havia una vegada un serraller que el van acusar injustament d’uns delictes i el van condemnar a viure en una presó molt fosca i profunda.  Quan ja portava allà molt temps, la seva muller que l’estimava molt es va presentar al Rei per suplicar-li que li concedís portar-li una catifa perquè pogués complir amb les seves oracions de cada dia. El Rei va considerar justa la petició  i li va donar el permís.

El presoner a partir d’aquell dia va poder fer les oracions a la vegada que agraïa a la seva dona, el gest. Passat un temps l’home va escapar-se de la presó i quan li van preguntar com s’ho havia fet, ell explicava que després d’anys de fer les oracions demanant poder sortir de la presó, finalment es va adonar del que feia tant i tant temps que tenia davant dels seus ulls:  La seva dona havia cosit a la catifa el dibuix de la forma del pany que el mantenia empresonat.

Quan se’n va adonar va veure que a vegades tenim la solució davant dels nostres ulls i només cal adonar-nos-en. Per fi va entendre que tenia en el seu poder tota la informació que necessitava per poder escapar. Va convèncer als guàrdies que tots viurien millor si l’ajudaven i s’escapaven amb ell. Els va concèncer que encara que ells eren els que vigilaven la presó també estaven presoners igual com ell.

Així doncs, el serraller i els guàrdies van organitzar-se preparant la fugida. Una nit quan ja tot estava preparat van sortir tots de la presó i van aconseguir la llibertat.

El serraller, va voler deixar la catifa a la presó per si un altre presoner descobria el dibuix i l’ajudava a interpretar com sortir i poder escapar-se.

Conte tradicional

Font: http://personarte.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.