Publicat el 2 comentaris

La meva parella té problemes amb la cocaïna i jo m’estic amargant.

Quarta consulta d’aquesta secció

Consulta

Hola,
Volia agrair-vos la possibilitat que ens doneu per poder fer consultes. M’agrada això de poder explicar el meu cas per si hi ha algú que també està en aquesta situació. De vegades em sento com si jo fos un cas a part de la resta del mon.
Be, el que us volia comentar es que la meva parella te problemes amb la cocaïna. Jo intento ajudar-lo però no puc. Li dic que vagi amb algú però ell no vol. Cada dia es més difícil conviure amb ell, sempre son mentides, mals humors i agressivitat (no m’ha pegat, però gairebé).
Ell no reconeix que te el problema. Diu que quan vulgui ho deixarà, però jo se que no. I jo, mentrestant m’estic amargant, se que l’he de deixar i fer la meva vida, però no puc. No m’imagino sense ell.
Moltes gràcies

Resposta

Hola Mafalda,

Gràcies per confiar amb nosaltres i explicar les teves preocupacions a Psico-ajuda. Si algú es troba amb la mateixa situació i llegeix aquest post l’ajudarà.

Referent a la problemàtica que està tenint la teva parella, cal que per part teva tinguis molta i molta paciència.  Cal com a primer pas ajudar-la a que s’adoni que te un problema. Mafalda, veig que la teva parella encara està aquí, encara no creu que tingui un problema, per tant, la teva tasca, si el vols ajudar, es anar convencent-lo, sobretot argumentant els pros i els contres, perquè vegi que no pot continuar així. Per aconseguir que es posi a mans d’un professional cal primer que s’adoni que té un problema.

Ara bé, Mafalda, això que t’he explicat es pensant amb ell i la seva problemàtica, però aquí hi ha una cosa molt important, i es que tu has d’estar molt i molt forta per poder ajudar-lo. Comentes que es molt difícil viure amb ell perquè te mals humors, i agressivitat per tant això has d’aprendre a gestionar-ho.

Si et sembla analitza el que estàs vivint: Potser et passa que si ell està be, tu també estàs be? i quan ell està malament? Que et passa quan ell està malament? Com es veu afectat el teu equilibri?  Disposes de recursos per poder afrontar la situació? Això es el mes important Mafalda, cal que tu estiguis segura de tu mateixa, forta i sabent el que tens entre mans. Pensa si et cal ajuda per sentir-te be amb tu mateixa, segura i amb recursos.

Un cop tu ja t’has protegit, i et sent forta, llavors sí que pots ajudar-lo a ell, però recorda, l’ajuda ha de ser amb condicions.  Ell no ha de saber que et té incondicionalment perquè llavors pot haver-hi abús d’aquests mals humors i d’aquesta agressivitat.  Ell ha de veure que l’ajudes, però sempre portant tu el control. I si en algun moment creus que l’has de deixar perquè això no ex compleix, doncs endavant. M’explico?

Mafalda, per tant aquí hi ha una tasca important que has de fer amb tu mateixa. Quan ho aconsegueixis, et sentiràs molt millor i això et permetrà ajudar-lo.

Una abraçada

Pilar Lluveras Psicòloga número de col·legiada 17141.

 

2 pensaments sobre “La meva parella té problemes amb la cocaïna i jo m’estic amargant.

 1. Hola,
  Jo tampoc sé com afrontar la situació. Tinc la meva parella que porta molts anys enganxada a la coca però havia estat uns dos anys abans de conèixel jo abstinent i des de fa un any hi ha tornat. Jo he estat anant a teràpia però no m´ha servit de res perquè ell continua igual. Fa unes tres setmanes ens hem casat i el dijous vam arribar de viatge però ahir altre vegada va tornar a consumir, no se què fer ja!

  Gràcies

 2. Hola ANNA,

  Cal que analitzis en calma tota la situació:

  Per un costat ell evidentment s’ha de posar a mans d’un professional. No se si es el cas de la teva parella, però, el que té, mira-ho com si fos una malaltia i que només un professional el pot ajudar a recuperar-se del tot.

  Per l’altre costat hi ets tu. Has d’acceptar com està la teva parella. No pensis que ho deixarà pel seu compte. I per molt que l’estimis si ell “cau en un pou” no pots deixar que t’arrastri. M’entens? Recorda-ho! Per molt que l’estimis, abans de res hi ets tu, per tant intenta posar-hi distància, intenta mirar el problema des de fora i accepta que l’ajudaràs, però fins a un punt. Davant de tot t’has de posar a tu mateixa.

  Anna, demana ajuda, i si amb el psicòleg que vas anar, no t’ha ajudat prou, busca’n un altre que faci un altre tipus de teràpia.

  Cuida’t molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.