Publicat el Deixa un comentari

Sóc verge i estic enganxat a les pàgines de sexe d’Internet

Sisena consulta d’aquesta secció

Consulta

Bé, em passa una cosa des de fa potser ja massa temps.
El fet és que passo dels 30 i encara sóc verge. Això fa sentir-me malament amb mi mateix. Per què? Bàsicament perquè quan algú parla de sexe, jo haig de dissimular… El fet, és que ara també m’he enganxat a les pàgines de sexe d’internet, i necessito mirar-les força sovint. Això m’està afectant en la meva personalitat.
Moltes gràcies.

Resposta

Hola Pvil12

Gràcies per explicar el que estàs sentint en aquest bloc de Psico-ajuda.

Dit això Pvil12, si et sembla analitzem la situació dividint-la en parts. Segur que et serà més fàcil poder resoldre cada part per separat:

  • En primer lloc analitzem el ser verge.
  • En segon lloc el què representa per tu ser-ho, què representa pels altres que tu ho siguis i com et sent tu davant dels altres.
  • En tercer lloc analitzem el teu comportament amb les pàgines d’Internet, i fins a quin punt estàs notant que t’està modificant la teva conducta i la teva personalitat.

Et sembla be que ho enfoquem d’aquesta manera?

Doncs comencem

Ser verge

Pvil12, començar a tenir relacions amb una altra persona a vegades no és fàcil. Potser busquem trobar la persona que ens agradi més, que ens faci sentir còmodes, etc.  Pot ser que no la trobem. Pot ser que fins passats molts anys no arribem a trobar la persona que busquem.

Però el que hem de considerar es si pels motius que siguin ens sentim bloquejats a l’hora d’intentar relacionar-nos amb aquelles persones (siguin del mateix sexe o no) que ens atrauen sexualment parlant.  És això el que et passa? Et sents bloquejat i no pots arribar a tenir un encontre còmode?

Pvil12 a vegades, quan ens sentim “tallats” davant de les possibles persones que podrien ser la nostra parella, ens fa que no arribem a actuar d’una manera natural i es porta a predre oportunitats de poder tenir una amistat més profunda amb algú.  És això el que et passa?

Doncs, Pvil12, un exemple et pot ajudar a entendre-ho: és com “parlar amb públic”.  Hi ha gent que quan ha de parlar amb públic es sent bloquejat, i que fa? Doncs acaba evitant la situació. Podria ser que fos el teu cas?. Com que et sents incòmode davant d’una possible parella, doncs, l’evites?

Si és això el que creus que et passa, pensa que aquest comportament el pots canviar a base d’aconseguir més autoestima amb tu mateix i marcant-te unes pautes (aprendre a comunicar-te millor amb els altres… amb “tàctiques” com per exemple pensar abans les frases que diràs quan estiguis davant d’algú, etc. etc)

Et recomano un llibre que et pot ajudar: “Intel·ligència emocional d’en Ferran Salmurri (no tinc comissió, eh! Però d’aquest llibre pots treure coses per aprendre a comunicar-te millor amb els altres, etc. )

Que representa per tu ser verge.

Aquest punt es molt curt.  Simplement imagina’t que estàs en una illa deserta, i allà, on no hi ha ningú que et jutgi, imagina’t què sentiries essent verge.  Veritat que no t’importaria? Per tant, per tu de forma individual, molt probable que no t’importi ser verge.Tot el problema recau a que et sents jutjat pels altres.  Es això?. Doncs passem al següent punt

Que representa pels altres que tu siguis verge

Pvil12 estem en aquesta societat que és molt  “falsa”.  En aquesta societat la gent representa un paper que a vegades no es correspon amb la realitat que està vivint.  Tots hem de demostrar que som els millors, els més forts, els més competents, i això també inclou a que hem de ser els millors amb les nostres relacions de sexe.  Molts fan veure que funcionen tant i tant bé al llit!, que tenen infinites relacions sexuals, i que totes, totes! son tant i tant satisfactòries!.

Pvil12 Això es mentida. No et deixis impressionar per aquest model.  Potser es culpa de les pel·lícules, o potser d’aquest model competitiu de societat. Es igual quin sigui el motiu! El que no has de permetre es que aquest paper que tothom representa et faci sentir vulnerable a tu com a persona. Et pot ajudar imaginar que els estàs veient per un foradet de la paret, i segur que et sorprendria veure per exemple la poca freqüència en que tenen relacions, i després veure la baixa qualitat.  Però es clar! evidentment això només en podem parlar aquí, perquè si ho comentes amb algú, segur que aquest algú mai et reconeixerà que això li passa a ell.

Dit això, però, Pvil12, el problema recau a que donis tanta importància al que la gent pensi de tu. Això és principalment, la cosa que has de treballar.  Aquest valor que dones als altres no només et pot provocar malestar amb això, sinó també en altres situacions de la vida.

Hem d’intentar sentir-nos segurs de nosaltres mateixos de manera que el que puguin dir o pensar els altres no ens arribi a afectar.

Pero… Com aconseguir-ho?  Doncs aquí sí que t’aniria be posar-te a mans d’un professional.  Però també, si vols, hi ha llibres d’autoajuda que et poden “ajudar”.  Fins hi tot aquest llibre que t’he comentat abans també t’aportarà coses que si les practiques t’ajudaran a sentir-te millor (a més a més, si aconsegueixes aprendre a comunicar-me més amb les teves possibles parelles, a la vegada això et donarà més seguretat amb tu mateix!)

Ja veus Pvil12, aquesta es la tasca que has de treballar.

Consultar pàgines de sexe per Internet

Pvil12 Aquest punt es també una part delicada del que t’està passant.  Per un costat, pensa que si aconsegueixes millorar els anterior punts, això t’ajudarà a no tenir tanta dependència a mirar Internet.

Però, podries obrir la teva ment a pensar que consultar pàgines de sexe per Internet d’una manera freqüent es converteix en un problema quan un mateix va veient que això li està afectant al seu comportament, a la seva manera de ser, etc.

En la teva consulta, tu mateix comentes  que creus que t’està afectant a la teva personalitat. No? Doncs ara ja sí que has de fer alguna cosa.

Pensa que tenir una conducta “additiva” a Internet es com un tipus d’addicció.  Per posar-te un exemple es com si prens alcohol, per exemple i no pots deixar de prendre’n.

Pvil12 pensa en tot això. Pensa si aquest comportament t’està dominant a tu.  Creus que podries deixar-ho? Pot ser que et diguis a tu mateix que ho pots deixar i que no ho deixes perquè… potser.. Per què no vols?

Aquesta es una resposta molt comú.  Però… Pvil12, t’has posat en contacte amb nosaltres justament per això, per tant, tu mateix ja vas veient que la cosa no rutlla correctament.  Es cert, no? Doncs no deixis passar més temps, i posa’t a treballar per resoldre-ho.

A vegades cal buscar l’ajuda d’un professional.  No et faci por fer-ho.  Ens pensem que ningú ens pot ajudar, i després veus que si ho haguessis fet abans t’haguessis sentit millor molt abans.

Ànims!  Pvil12 espero que t’hagi ajudat una mica la resposta.

Una abraçada

Pilar Lluveras Psicòloga número de col·legiada 17141.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.