Publicat el Deixa un comentari

Faula 13 – El vent

Publiquem la tretzena faula d’aquesta secció.

En Roc era un petit os que vivia en una petita illa. Ell era l’encarregat d’aconseguir les reserves per poder aguantar tot l’hivern. Anava amb una barca remant fins a l’altra costat i allà agafava el menjar per poder alimentar-se ell i la seva família.

Un dia en Roc va pujar a la barca per fer el mateix recorregut que feia sempre, però aquell dia feia molta mala mar. Feia un vent tant fort que l’hi feia recular la barca. Per molt que remava i remava, la barca no avançava gens.

Mica en mica en Roc es va anar esgotant s’adonava que no podia continuar lluitant contra el vent: Estava molt enfadat. Donava les culpes a aquell vent i fins hi tot el va a arribar a insultar.

Però, finalment, pensant que tenia un germà més petit que l’estava esperant va decidir continuar lluitant. Va aconseguir arribar a la costa i entre mig de molts d’esforços va poder lligar la barca. Va sortir a buscar el menjar carregant tant les bosses que tenia por que no podria moure’s. Fins hi tot pensava que amb aquell vent li caurien totes les bosses per terra!

Finalment de tornada, en Roc va poder pujar les bosses a la barca i sense pensar-hi més va tornar a posar-se al mar, remant i remant. Però quina va ser la sorpresa quan es va adonar que ara, el vent que s’havia portat tant malament amb ell, ara l’estava ajudant a no haver de fer esforços per poder moure la barca tant pesada.

I així va ser que en Roc es va adonar que de vegades el que ens sembla que és un entrebanc per a nosaltres, després se’ns converteix en un ajut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.