Publicat el Deixa un comentari

Vull superar-me, respectar-me, valorar-me…

Vuitena consulta d’aquesta Secció

Consulta

Hola amb dic Eulàlia i us escrit a veure si em podeu ajudar.

Porto molt temps que estic trista, pessimista. No recordo tenir passions per res en concret, em costa fer coses noves encara que intento buscar-les.  Crec que fa molts anys que estic així. Des de fa molt temps llegeixo llibres de psicologia, i potser això m’ha ajudat a veure les coses de diferent manera. Tinc conductes molt introvertides i tímides. Em bloquejo em quedo amb blanc amb por. Vull superar-me, respectar-me, valorar-me. Vull avançar sense avançar…Vull trobar sentit a la meva vida.

Em podríeu ajudar? ja no se que fer, he anat moltes vegades amb psicòlegs sense èxit i ja crec que es difícil trobar la sortida a aquesta situació.

Moltes gràcies

Resposta

Hola Eulàlia

Gràcies per confiar en aquesta secció del bloc de Psico-ajuda.

 Referent a la teva consulta i tal com ja hem parlat en privat, m’agradaria comentar-te un nou punt de vista que potser et pot ajudar:

Quan per alguna raó no hem aconseguit superar o “netejar” alguna situació concreta. O, encara que no sigui una situació concreta, sinó la suma de moltes situacions no solucionades, pot ser que ens porti a caure en un estat permanent de desànim i pessimisme. I pel que expliques potser es el que t’està passant a tu.

Abans de res Eulàlia, et vull felicitat perquè el fet de decidir-te a enviar una consulta ja es molt bona senyal. Te n’adones?. A part d’això també t’estàs adonant que alguna cosa no està funcionant com hauria de fer-ho. Potser ha arribat l’hora de posar-te mans a l’obra, a vegades passem molt temps en un mateix estat d’ànim i pensem que ja forma part de nosaltres mateixos.

El següent pas es saber com canviar-ho: pots intentar solucionar-ho tu mateixa amb llibres d’autoajuda, cosa que tal com tu comentes t’ajuden però potser no del tot. Per l’altre costat pots demanar una ajuda externa.  Sincerament et recomano aquesta opció perquè aconseguiràs els canvis més ràpidament.

Però també m’agradaria que pensessis que encara que hagis anat a alguns psicòlegs i no hagis aconseguit el canvi.  Pots buscar-ne d’altres.  Hi ha molts camins que poden arribar al mateix lloc.  L’important es no desanimar-se i continuar buscant, però recorda, el canvi  el faràs tu, el psicòleg simplement t’ajudarà a que aquest canvi es vagi produint.

Una abraçada

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.