Publicat el Deixa un comentari

Faula 16 – El capoll i la papallona

(revisió actualitzada 10/2022)

Un home va trobar el capoll d’una papallona i cada dia el mirava. Un dia hi va veure una petita obertura. Es va asseure i va observar-la durant unes quantes hores.  La papallona en el seu interior estava lluitant, esforçant-se per poder passar a través d’aquell foradet.

papallona7

Mentre el mirava li va semblar que la papallona ja no progressava i que havia arribat al límit de les seves possibilitats. L’home va decidir ajudar-la.  Va agafar unes tisores i va tallar el trosset que quedava del capoll perquè la papallona pogués sortir-ne.

Així la papallona va poder sortir fàcilment, però tenia el cos inflat i les ales petites i arrugades. L’home va seguir mirant-la esperant que en qualsevol moment les ales poguessin engrandir-se i expandir-se.

Però res d’això va passar. De fet, la papallona va passar la resta de la seva curta vida arrossegant-se amb el cos inflat i les ales encongides. Mai va poder volar.

El que l’home no va entendre, va ser que la lluita que mantenia la papallona per poder passar per la diminuta obertura era necessària perquè el seu cos arribés a formar-se completament i perquè les seves ales aconseguissin les condicions idònies per a poder volar una vegada que s’alliberés del capoll.

Autor: desconegut   Fotografia: Vuela-Mariposa

Veure més faules o contes en aquesta secció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.