Publicat el 2 comentaris

"La ment no es un got per a omplir, sinó un llum per encendre" – Plutarc de Queronea

“La ment no es un got per a omplir, sino un llum per encendre” – Plutarc de Queronea

Aquesta frase m’ha recordat un fragment del primer llibre de la col·lecció de Sherlock Holmes “Estudi en escarlata” : on el sr. Watson al veure que Sherlock Holmes desconeix uns conceptes bàsics de ciència, literatura, etc. considerats gairebé de cultura general, queda molt sorprès.

El sr. Sherlock Holmes veient la seva sorpresa, li contesta:

“Miri, considero que, originalment, el nostre cervell és com una petita habitació buida que hem d’anar omplint amb tants mobles com vulguem. Un ximple arreplega tot el que va trobant sense ordre ni concert, de manera que els coneixements que li podrien ser útils, ja no hi caben. S’ha d’anar molt en compte de posar coses a l’habitació que és el seu cervell; És un error pensar que aquesta petita habitació té parets elàstiques i que pot eixamplar-se sense límits.”

 

2 pensaments sobre “"La ment no es un got per a omplir, sinó un llum per encendre" – Plutarc de Queronea

  1. ôstres, molt ben relacionat… De fet les de Holmes són unes històries molt ben trabades i en el cas d’aquesta citació molt ben trobada.

    Gràcies pel missatges que acabes de penjar al Connexions, molt estimulant… per a mi una petita dosis de psico-ajuda… 🙂

  2. A mi em recorda a un dels motius pel qual és perjudicial llegir notícies regularment: són petites històries en les quals no hi podem influir, on no ens arriba la sensació de saturació, i ens frena la capacitat de recollir informació rellevant (p.ex. si estudiem).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.