No presentis el teu treball a aquells que no saben res.

ranga-guruHi havia una vegada un artista molt famós de l’Índia que l’anomenaven Ranga Gurú. Tenia un alumne que un dia li va ensenyar una pintura que havia fet perquè li valorés.  Ell li va dir que mostres la seva obra a la gent i que fos la mateixa gent qui decidís si l’obra era bona o no.

Li va dir que deixés el quadro amb un retolador vermell i que demanés les opinions de la gent.  Al cap d’uns dies l’alumne va anar a veure que li havien posat en el quadre, i es va trobar que estava completament guixat.

El mestre li va dir que tornes a posar el quadre però que aquest cop demanes propostes per poder millorar el quadre.  Així ho va fer i al cap d’uns dies va tornar a buscar-lo i va veure que ningú li havia proposat res.

Desconcertat l’alumne es va adreçar al mestre i aquest li va dir:

En el primer cas quan dones la oportunitat a gent perquè et critiquin ho fan encara que no hi entenen de pintura. En el segon cas ningú proposa res perquè es necessita educació per poder ser constructiu. Tingues en compte que no es suficient ser bo en la teva feina, també has de ser savi: no discuteixis el teu treball amb els que no en saben, perquè per ells, el teu treball no te cap valor.

 

Extret de medium.com

 

Publicat a filosofia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob