Publicat el Deixa un comentari

La solució està en el canvi

Els problemes personals que ens provoquen un gran patiment i complexitat no tenen perquè exigir d’una solució complicada ni dolorosa.

Patir problemes o molèsties durant un llarg període de temps no té perquè haver de resoldre’s amb un tractament terapèutic igual de llarg.

                                                                              G. Nardone P. Watzlawick

Tal com expliquen, Giorgio Nardone i Paul Watzlawick en el seu llibre “El arte del cambio” la solució està en el can01vi.

Per explicar aquest terme de “canvi” quan es segueix una teràpia, en el llibre expliquen el següent exemple/exercici:

Intenta unir els nou punts que es veuen en la figura. S’han d’unir mitjançant 4 línies rectes sense aixecar el llapis del paper”

La solució és la següent:

Per arribar a trobar la solució s’ha de poder trencar l’esquema lògic de la persona : Molts que ho intenten per primera vegada parteixen del supòsit que els punts constitueixen un quadrat i que la solució s’ha de trobar dintre d’aquest quadrat. Però, aquest quadrat només forma part d’aquest esquema lògic i rígid que tenim les persones.

Que vol dir això?

02

Que la solució està en el canvi, consisteix a abandonar el camp en el qual es busca la solució.

Així doncs, per poder resoldre aquest problema dels punts, la persona ha de sortir del mateix sistema lògic que l’empresona el quadrat autoimposat (en el moment que ajuntes els punts sense haver d’estar dintre d’un quadrat es veu que la solució es senzilla).

 

En la nostra vida, tots ens hem sentit acorralats en alguna ocasió, i sense poder trobar una solució al problema. El canvi s’aconsegueix sortint de la rigidesa de la perspectiva i anant cap a altres possibles perspectives.

Només es troba la solució dins la perspectiva del canvi, és a dir que es completament diferent si ens considerem peons del joc on les regles estan marcades com a realitat, que si ens considerem com a jugadors que saben que les regles del joc no son més que regles que hem acceptat però que podem canviar quan calgui.

Bibliografia: “El arte del cambio” – Giorgio Nardone, Paul Watzlawick

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.