Podem tenir febre per culpa de la nostra ment?

Ens ha arribat aquest cas :

Un noi sa, que està de vacances a la Xina. Quan ha de tornar i passar els controls de l’aeroport pel “coronavirus, se li detecta que te febre.

El porten a l’hospital, se li fan els controls mèdics pertinent, i se’l deixa en aïllament. Durant aquests dies ell mateix s’ha d’anar prenent la temperatura cada 3 hores per si te febre però sempre li marca la temperatura correcte.

L’Hospital el dona d’alta però quan torna a anar a l’aeroport per agafar l’avió, en el control torna a marcar febre.

Altre cop entrada a l’hospital, i més revisions mèdiques que no detecten res.  El fan quedar-se en un hotel tancat per si de cas. L’hotel li va prenent la temperatura matí i nit, al mateix temps que ell també se la va prenent. 

El sorprenent de tot això, és que quan es pren ell la temperatura, el termòmetre marca normalitat absoluta.  Quan li pren el personal de l’hotel, la té més alta.

(La història acaba que finalment va aconseguir pujar a l’avió i tornar.)

Tots hem sentit a parlar que això pot passa amb la pressió arterial, aquesta pot augmentar quan la persona està en entorns sanitaris (l’Efecte bata blanca).  Però amb la temperatura corporal també? mai se n’ha parlat massa però també és així.

Tal com explica L’Hospitalet Clínic la temperatura corporal està regulada pel nostre cervell que actua com a termostat indicant quina és la temperatura més adequada en cada moment. Mèdicament es considera febre quan es té més de 37,7 graus (per el coronavirus el barem era de 37,3 grau). Pot una persona sobrepassar aquests barems sense estar “malalta” físicament? :

  • M’han de mesurar la temperatura corporal per saber si tinc un virus que diuen que es molt greu…
  • M’ha de mesurar la temperatura corporal, i d’això depèn que pugui tornar a casa o no….

Davant d’això generem un nerviosisme i se’ns manifesta a cada un de diferents maneres: hi ha qui te atacs d’ansietat, d’altres marejos, diarrees, opressió al pit, i d’altres com en aquest cas, augment de la temperatura.

 

Interessant adonar-nos que hauríem de treballar per resoldre això. Aprendre a gestionar les nostres emocions/pensaments/gestió de l’energia amb un psicòleg, perquè, sigui per una cosa o per una altra, en algun moment de la nostra vida ens poden trobar limitats i començar a tenir símptomes somàtics, amb explicació mèdica o no, persistents (podeu llegir més sobre el que explica l’Hospital del Vall Hebron sobre el Trastorn de somatització).

Imatge extreta de la web Hospital clínic

Etiquetat amb:
Publicat a Ansietat, EFT, EMDR, hipnosi, teràpies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Teràpia online (Skipe, Hangouts...) | Telèfon 600334250
Categories
Canal del Youtube
Consulteu mes videos en el nostre Canal
arxiu
On som
A L'Hospitalet de Llobregat
Rbla Just Oliveras 48 4t 4A 08901 L'Hospitalet Llob

A Badalona
Carrer dels Arbres 31 3r 2a 08912 Badalona